Tu ai un secret? Poate vorbim despre faptul că ai furat cândva o portocală de la o tarabă din piață ,doar așa pentru că aveai poftă. Sau poate că ai o pasiune ascunsă pentru cineva încă din gimnaziu sau poate că abia ai luat un patru la matematică și nu ai vrea sã îi spuni mamei tale. În orice caz,cu toții ascundem ceva.
Fie că îți vine să crezi sau nu,nimeni nu poate să mintă. Ei bine,cel puțin ,nu la nesfârșit. Mintea noastră este neurologic programată să se gândească la cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla în cazul în care mărturisim întregul adevăr.
De aceea,creierul uman alege să ascundă și să păstreze informațiile pe o anumită perioadă de timp. Dar niciodată nu rămân cu adevărat ascunse,așa-i?
Chiar dacă un om nu ar putea vorbi,ar mărturisi folosindu-și mâinie.
Oamenii încearcă întotdeauna să își acopere minciuna inițială cu altele mai mici și ,fără să realizeze,se trezesc în vârful unui morman de minciuni. Dar când așa ceva se întâmpla este de obicei prea târziu și se văd nevoiți să spună adevărul.
Ți s-a întâmplat și ție? Pentru că eu am experimentat asta de multe ori. Iată ce am învățat : cu cât te străduiești mai mult să acoperi adevărul,cu atât mai mult se va forța să iasă la lumină. Și crede-mă,chiar va reuși!
5 răspunsuri la “Remușcări”
Neurologic, nu ne naștem mincinoși. 🙂 Habar n-avem ce-i aia minciună. Ulterior, educația naște tot mai multe umbre în mințile noastre și astfel apare masca socială, conform căreia e bine să minți ca să-ți fie bine. 🙂 Dar, iată, atunci când avem curajul să ne punem întrebări și să ne mai dăm și răspunsuri corecte, fie că ne plac sau nu, ele fac declicuri mental-emoționale care ne schimbă viețile. În bine.
Scrii foarte frumos, bravo ție!
ApreciazăApreciază
Multumesc frumos! Ma refeream la faptul ca ne nastem mincinosi pentru ca nu am intalnit om care sa nu fi mintit macar odata. Si ca si copii incepem sa mintim ca nu am mancat toata ciocolata si ca nu stim cine a rupt jucaria… Dar ai dreptate in ce ai afirmat mai sus! 🙂
ApreciazăApreciază
Reblogged this on DRAGANESTI-VLASCA.
ApreciazăApreciază
Uneori, minciuna prin omisiune poate fi salvatoare…. Dacă e „o măsură” în toate, ne descurcăm.
ApreciazăApreciază
Personal,intotdeauna am preferat sa mi se spuna devarul oricat de rau ar fi decat sa fiu mintita-in orice mod- si sa aflu mai tarziu.
ApreciazăApreciază