Categorii
Recenzii

Recenzie „O zi” de David Nicholls

Titlu: O zio-zi-editia-a-iii-a_1_fullsize
Autor:David Nicholls
Editura:Litera
Nr de paigini:492
Unde o gasiti: Editura Litera

În primul rând,simţeam nevoia să îţi spun că această carte a fost publicată în 31 de ţări şi este #1 bestseller internaţional. Dar bineînţeles că asta nu te-a făcut nici măcar puţin curios încât să o cumperi. Ştiu,sunt prea multe cărţi mediocre cu mult prea multe mediatizări.Ei bine, „O zi” nu se numără printre ele.

Poate că motivul pentru care îmi place aşa de mult este că cei doi protagonişti Dex şi Emma se întâlnesc în noaptea absolvirii universităţii,iar de dimineaţă drumurile lor se despart. În aceast roman vei afla ce fac ei doi în fiecare an în ziua de 15 iulie şi cum,inevitabil,se reîntâlnesc din nou şi din nou.

Mărturisesc că am ales acest roman deoarece 15 iulie se întâmplă să fie ziua mea de naştere şi această zi este legată de o legendă pe care o vei afla doar citind romanul în sine. Nu căuta pe Google,strici farmecul firului narativ.

Dacă până acum ai cumpărat cărţi care nu ţi-au plăcut ,dar erau promovate şi recomandate din toate părţile,atunci nu te îngrijora că aceasta va fi la fel. Îţi spun cu mâna pe inimă că este cea mai emoţionantă carte care mi-a fost dat s-o citesc.

Iubesc totul la ea! Personajele sunt bine conturate,naraţiunea este una explicită şi lectura este uşoară. Nu am simţit că citesc această carte,am simţit că zbor prin ea! M-am pierdut de realitatea mea de zi cu zi şi am păşit în lumea fictivă a romanului ca printr-o uşă deschisă. Pentru mine,această carte va rămâne în topul meu 10 şi un must-read.

Citeşte şi tu romanul lui David Nicholls „O zi” şi exprimă-ţi părerea în secţiunea pentru comentarii.

Aş dori să-mi exprim mulţumirile Editurii Litera pentru că mi-a trimis romanul „O zi” şi mi-a oferit posibilitatea de a realiza această recenzie şi de a citi un roman spelndid! Şi nu în ultimul rând,îţi mulţumesc ţie,cititorule,pentru că ai avut curiozitatea să citeşti până aici şi pentru că îmi vizitezi blogul!

Un răspuns la “Recenzie „O zi” de David Nicholls”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s