Să fii blogger nu este deloc uşor,tot timpul eşti solicitat şi te gândeşti mai degrabă cum să aduci mai mulţi vizitatori decât cum se rezolvă problema kilometrică pe care tocmai a scris-o pe tablă profesoara de algebră. Aşa că am decis să-ţi prezint şi ţie câteva aspecte din viaţa unui blogger atunci când este la şcoală.
1.Cărţile tale sunt confiscate tot timpul
Dacă eşti la fel ca mine,atunci cu siguranţă şti despre ce vorbesc. Eu citesc tot timpul. Dar în pauze parcă este mult prea multă gălăgie,aşa că citesc într-unele din orele mai puţin interesante. Mai ales când trebuie să termin neapărat o carte ca să-i pot face recenzie şi să nu-mi pierd sponsorizarea. Mulţi profi nu sunt de acord cu activitatea mea din timpul orei,aşa că ,de cele mai multe ori,cârţile mele stau pe catedră până la pauză..
2.Mereu încerci să găseşti idei noi pentru postări
De exemplu,eşti la ora de română şi profa zice un citat super,iar tu îl notezi repede în agendă în timp ce te gândeşti „cum aş putea să folosesc asta în următoarea mea postare?” Ah da,sunt un geniu! Şi scri atât de repede încât atunci când ajungi acasă,nici tu nu mai poţi descifra ce-ai scris.
3.Zilele în care trebuie să postezi…
Ei bine,cu toţii avem zile precise în care ne alegem să postăm. Spre exemplu profesorul de matematică spune „pentru mâine aveţi ca temă 10 ex de la pg 5” şi ţie îţi vine să ridici mâna „mhm.. vedeţi dumneavoastră… nu am cum să îmi fac tema diseară… este ziua mea de postat…” ,dar şti că vei primi un 4 ,aşa că taci si te conformezi. Cafeaua până la două de dimineaţă este salvarea supremă!
4.Gramatica
Mereu observi şi corectezi în gând greşelile gramaticale ale celor ce ies la tablă sau greşelile de exprimare ale celor ce răspund la oră. Câteodată le corectezi chiar cu voce tare fără să-ţi dai seama,poate din instinct,dar cel mai des îţi atenţionezi colegul de bancă „acolo era cu doi de i”, „ai uitat să pui virgulă aici..” , „să-mi are cratimă.” În orice caz,niciodată nu le observi pe ale tale.
5.Colegii
E aiure să te întrebe colegii despre blogul tău şi cum ai făcut rost de sponsorizări şi să le spui tuturor aceeaşi poveste de o mie de ori. Parcă-ţi vine să iei un megafon să te audă toată şcoala ca să nu te mai întrebe nimeni. Aceştia sunt colegii buni. Mai sunt şi aceia răi care te iau la mişto pentru că ai un blog şi vin cu replica aia „îmi voi face şi eu un blog ca să-ţi comentez postările cu anonim” şi tu eşti de genul… okay. Iar în gândul tău vine automat „Cine ţi-a spus că poţi comenta cu anonim te-a minţit. Şi trebuie să-ţi aprob comentariul,geniule.” Dar îl laşi cu satisfacţia că poate să facă asta până când îşi spulberă singur visele când vede că nu e chiar aşa cum credea.
6.Organizarea
Dacă eşti ca mine şi îţi place să păstrezi totul organizat,atunci cred că se explică de la sine ce am vrut să zic. Oricum,ca blogger trebuie să-ţi păstrezi blogul îngrijit şi cât mai uşor de accesat. De aceea,ai tendinţa să faci asta şi cu caietele tale. Le pui etichete,categorii,îţi vine să le dai #hashtag unor subiecte ca să ştii de unde să le iei. Cel mai important,păstrezi o agendă în care îţi planifici viaţa. Mhm,trebuie să faci ceea ce trebuie să faci.
Okay,sper că am reuşit să îţi arăt cât de cât o mică parte din viaţa unui blogger.
Rămâi zâmbitor!
Pe data viitoare!
Un răspuns la “Ce face un blogger în timpul şcolii…”
Sau, eşti la job şi te loveşte dintr-o dată inspiraţia, laşi totul baltă şi începi să scri, ca la final să nu mai descifrezi nimic. I know that feeling 🙂
ApreciazăApreciază