Categorii
La întâmplare

Mă iubeşte sau nu mă iubeşte?

Cea mai comună asociere de cuvinte pe care am întâlnit-o până acum. Mulţi spun că te iubesc doar cu gura,pentru ca mai apoi să obţină ceva de la tine. Mulţi bărbaţi fac femeile să îi iubească fără nici o intenţie ca ei să se îndrăgostească de ele. „Te iubesc” a devenit atât de comun în zilele noastre încât ajunge să fie spus după 2 zile de relaţie ,când nu este simţit şi nu îşi are locul. Nu înţeleg de ce oamenii fac asta. De fapt,nu am putut înţelege niciodată de ce ai spune ceva ce nu simţi. Nu minţi decât acea persoană,ci te minţi pe tine însăţi. Ceea ce cred eu este că oamenii au uitat să iubească,au uitat să simtă profund,au uitat să vadă cu inima.Este într-adevăr trist că s-a ajuns aici. Raţiunea are acum întâietate deşi inima şi intuiţia chiar ar trebui urmate. Nu până la extrem,nu într-o iubire obsesivă,dar dacă ele au lumânarea şi pot vedea drumul prin întuneric,preferi să rămâi singur alături de raţiune sau să te aventurezi alături de intuiţie?

Eu sunt genul de persoană care are secrete,care manipulează. Dacă aş juca într-un film,probabil aş avea rolul negativ,dar nu mă deranjează. Mai presus de aceste lucruri sunt femeie! Şi , ca reprezentată a sexului frumos,fac tot ceea ce pot aşa cum pot mai bine ca să obţin ceea ce vreau. Calea spre inima unui bărbat nu este prin stomac,este prin intuiţia lui. Trebuie să jonglezi cu sentimentele lui,să le ţii între degete,să strângi pumnul ,după care mai apoi să deschizi palma. Pentru a ţine un bărbat lângă tine trebuie să ai voinţă. Mai presus de toate,trebuie să-l accepţi aşa cum este.

large (2)Un bărbat nu-ţi va spune că te iubeşte de atâtea ori cât ai vrea tu să auzi,fie că o face fie că nu. Şi sunt moduri uşoare,chiar banale,prin care îţi poţi da seama ce simte. Îţi va spune să-ţi iei umbrela dacă plouă şi să te îmbraci bine. Îţi va spune să-ţi pui centura de siguranţă. Se va asigura că mănânci la timp şi că îţi iei pastilele. Te va alinta şi mângâia. Te va lua de la serviciu sau de la liceu. Se va plimba cu tine. Va fi atent la detalii,ce ciocolată îţi place,cum reacţionezi când eşti în „săptămâna roşie” sau cât timp petreci la cumpărături. Îţi va spune că eşti frumoasă în orice moment al zilei doar pentru că aşa i-a venit lui.

Acum,te rog să nu îmi spui că fabulez. Astfel de bărbaţi chiar există. Da , cei îndrăgostiţi lulea. Cei care se culcă şi se trezesc cu aceeaşi femeie în minte. Cei care nu au nevoie să facă sex cu toate. Cei care sunt iremediabil obsedaţi de femeia de lângă ei. Cei care ar face orice să te păstreze pentru că ştiu că alta ca tine nu vor mai găsi niciodată. Sunt puţini,dar există.

5 răspunsuri la “Mă iubeşte sau nu mă iubeşte?”

Mai nou, cam de un an, spre marea mea mirare, am devenit genul ăsta de bărbat. Buuut…..

Vezi ce ai scris aici: „Eu sunt genul de persoană care are secrete, care manipulează.”. Chestia asta pute. E uşor de mirosit. Ţi-o spune un manipulator cu vechime. Toată jongleria, gâtuitul sentimentelor, doar ca să le dai drumul mai apoi, pentru a obţine un puppy de bărbat care latră frumos-castrat înapoi la tine; toată şandramaua asta este uşor de identificat de un bărbat adevărat.

Şi, mare ghinion, un bărbat adevărat nu îţi va purta de grijă cu adevărat ştiind că tu faci „tot ceea ce pot aşa cum pot mai bine ca să obţin ceea ce vreau”. De ce ţi-ar oferi el totul, când scopul tău primordial este să obţii totul prin orice şiretlic posibil? Doar aşa, pentru că eşti femeie, automat meriţi puf şi pene? De unde să aibă bărbatul atâta dorinţă de a dona timp, energie şi bani unui puţ fără fund? Pare-mi-se că ai pretenţia să primeşti o dragoste autentică, în schimbul căreia oferi manipulare şi jocuri psihologice – lucruri deloc autentice (oricât te caracterizează pe tine trăsăturile astea, actul în sine nu-i unul autentic).

Să nu înţelegi greşit tonul. Este critică pe text. O fi textul tău, dar este improbabil să te caracterizeze atât de bine pe cât încerci să laşi impresia aici. Deci nu o lua ca şi o critică personală. Numai dacă vrei 🙂

Ştii ce cred eu? Doar aşa, la prima citire, fără să te cunosc deloc: cred că eşti o puştoaică (nu te ofensa, şi prietena mea e la fel, o zic cu drag) care confundă şantajul sentimental cu manipulare autentică. Cred că te întrebi relativ des dacă nişte puţoi de tinerei te iubesc… şi oare cum îi poţi manipula să-ţi ofere şi mai multă atenţie (deh, ai nevoie de multă, eşti sexul frumos, trebuie să aplaude tribuna la fiecare mişcare), în timp ce ei, sărmanii, nu-şi pot auzi propriile gânduri de la zgomotul hormonilor. Cred că trăieşti în iluzia că reacţiile pe care le obţii de la sexul opus sunt datorate talentului tău manipulator, când realitatea este că prostuţii cedează şi ajung să-ţi dea dreptate, de obicei deoarece nici n-ar ştii ce abordare să aleagă în schimb.

Revenind: nu fabulezi. Există bărbaţi de genul. Dar n-ai să dai de vreunul, respectiv îţi va fi imposibil să-l păstrezi lângă tine atâta vreme cât ai abordarea descrisă mai sus.

N-am avut somn şi uite ce rant am tras. Noapte buna Andreea.

PS: scrii frumos. Mai bagă câte un spaţiu după virgulă, aşa o să fie şi mai şi.

Apreciază

Da, stiu ca dupa virgula se pune spatiu, dar de cele mai multe ori scriu go with the flow si nu prea mai tin cont de chestiile astea. Greseala mea. Si m-ai inteles gresit pe de o parte… eu fac jocuri psihologice doar la inceput,inainte de a fi implicata intr-o relatie. Plus ca nu ma incurc cu postani condusi de hormoni,asta in nici un caz. Ce incercam sa spun ca mesaj al postarii mele este ca inainte sa te implici intr-o relatie atunci cand simti nevoia ca ai nevoie de ceva masculin in viata ta,trebuie sa vezi daca e in stare sa fie capabil sa iti ofere ce ii ceri. Bineinteles ca si tu trebuie sa ii oferi ce isi doreste el. Din punctul meu de vedere,asta inseamna o relatie,dai si primesti,luptati impreuna. In fine. Ideea mea de baza era ca daca tu vrei sa te implici in ceva serios,iar celalalt nu are aceleasi ganduri,mai bine incerci sa afli mai devreme ce fel de persoana este in loc sa suferi mai tarziu. Imi pare rau daca m-am facut inteleasa gresit. Si eu am prieten de aproape 1an si cu tot cu „jocurile mele” l-am pastrat si inca-l tin aproape. Am renuntat de foarte mult timp la aceste „jocuri” si nu am de ce sa le mai practic cu el vreodata. Peace out.:)

Apreciat de 1 persoană

Ai spus ca barbatii spun te iubesc ca mai apoi sa obtina ceva de la tine, dar mai departe ai spus ca si tu, ca femeie, practici astfel de metode, tu nu spui te iubesc, tu manipulezi altfel. Ceea vreau eu sa evidentiez este ca atat barbatii cat si femeile se folosesc de astfel de „smecherii” ca sa atraga, dar, prin astfel de smecheri nu cladesti o relatie ca cea pe care ai descris-o in finalul articolului. Si da, chiar exista acel gen de barbati, chiar exista acel gen de relatii, doar ca sunt tot mai rare cazurile. Stii de ce? Simplu..ca baiat vrei sex nu relatie serioasa, ca fata vrei sa fi rasfatata cu cadouri scumpe sau macar plimbata cu o masina de fite. Nu spun ca nu exista exceptii, clar exista, am spus asta mai sus, dar majoritatea din ziua de astazi, mai ales tineretul, cam pe principiul asta merge

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s