quickmobile-3.3-million-funding-300x214Dacă până acum nu ai ştiut cine sunt primii care aduc tehnologia Iphone 6 în România,atunci intervin eu pentru aţi răspunde tuturor întrebărilor. Şi,doar aşa ca să fiu „zâna cea bună” ţi-am adus şi un concurs prin care poţi câştiga noul iphone6. Nu mă crezi? Mhm,nici eu nu mi-am crezut ochilor. Aici poţi accesa Blogul lui Cristi şi vei găsi toate detaliile concursului. Nu-i aşa că sunt magică?

Chiar ieri stăteam de vorbă cu nişte prieteni şi încercam să dezbatem acest subiect de evoluţie a tehnologiei. Eu am adus în discuţie teoria lui Ray Kurzweil cum că fiecare ramură a tehnologiei are un stâlp de suport. Spre exemplu mai întâi s-au descoperit roata şi focul,apoi civilizaţia umană a evoluat (nu am să te port prin toţi paşii pentru că te-aş plictisi de moarte) şi mai înspre zilele noastre,crearea primului telefon mobil a durat aprox. un deceniu. Apoi această primă tehnologie de realitate virtuală a fost un stâlp de susţinere pentru ce avea să vină. Mă refer la telefon mobil,apoi telefon touchscreen,respectiv qwerty.Totul ca mai apoi civilizaţia să experimenteze un nou pas şi anume lansarea smarphone-urilor.

Ei bine,acum de ce ni se pare normal ca smartphone-ul Iphone 6 să fie lansant şi în România? Adevărul este că vrem să fim şi noi în pas cu noutăţile. Nimănui nu îi place să rămână în urmă. Drept exemplu,dacă eşti în liceu (sau când erai) şi proful dictează atât de repede încât te doare mâna şi nu poţi ţine pasul ,încetineşti şi copiezi ce scrie colegul de bancă. Culmea este atunci când colegul dă pagina şi îţi vine să îi înjuri tot neamul de la maimuţă încoace,să te ridici şi să ieşi din clasă. La fel se întâmplă şi cu tehnologia. Deşi nu avem bani să ne cumpărăm pâine,luăm smartphone-uri scumpe că sunt ieftine la abonament şi deşi avem acasă un laptop HP îl vindem şi mai adăugăm câteva milioane pe care nu le avem ca să ne cumpărăm Apple că de,ultima tehnologie de pe piaţă!

Aşa sunt românii,vor să aibă tot ce e mai bun şi nu se sfiesc în a scoate din buzunar când este vorba de cele mai noi apariţii. Îmi amintesc şi acum când s-au lansat pe piaţă primele telefoane mobile touchscreen şi aveam în clasă câţiva colegi mai înstăriţi cărora părinţii deja le cumpăraseră drept cadou de Crăciun acest tip de telefon. Şi eu ca orice copil m-am dus acasă şi am început „Tati,vai dar hai să-ţi zic ce face telefonul ăla! Haide ,tati,e aşa şmecher! Ia-mi şi mie unul! Haide ,tati,că am fost cuminte tot anul!” Eram în generală pe atunci ,în V-VIII, şi ai mei nu voiau să-mi cumpere telefon că abia îmi loseseră un Samsung cu clapă în vară. Şi eu înfocată încercam să explic că uite face şi d-aia şi d-aia şi doar atingi ecranul,are numai 3 butoane . Şi ce n-am să uit niciodată a fost răspunsul tatei: Face cartofi prăjiţi? La care eu „nu face.Cum să facă?” şi tati îmi zice „Dacă făcea cartofi prăjiţi ,zău că eu mergeam şi ţi-l cumpăram! Preferi să ai telefon sau să ai ce mânca? Haide fugi şi ajut-o pe mami la bucătărie!” Nu înţelesesem cât de importantă fusese lecţia aceea atunci,dar acum înţeleg.

images (1)În fine. Mulţi ani au trecut de atunci şi iată-ne faţă în faţă cu lansarea noului Iphone 6 în România prin Quickmobile. Ai ghicit! Cei de la Quickmobile sunt primii care aduc cel mai nou iphone în România. Iar eu consider că este foarte importantă lansarea acestui Iphone deoarece cred că românii ar trebui să conştinetizeze că întotdeauna va apărea ceva nou. De acum în 3,4,10 ani va apărea Iphone7 şi aşa mai departe. Tehnologia nu-şi va găsi niciodată punctul final,abundenţa. Va ajunge în punctul în care va exploda în milioane de alte noi posibilităţi de a crea ceva nou. Fiind o ţară care rămâne mereu în urmă,atunci când avem deschidere la ceva nou,îl luăm cu totul. De aceea îi respect pe cei de la Quickmobile pentru că încearcă să aducă România pe linia de plutire! Tu nu?

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

Un răspuns la „Dezvoltarea exponenţială a tehnologiei trece şi prin România”

  1. Avatarul lui Alexandru

    Este un lucru foarte important sa fim si noi pe lista principala. Pentru acest lucru QuickMobile merita fiecare multumire. Eu nu sunt fan Apple, dar cu siguranta aceasta veste ma face bucuros.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum