Gripă de sezon

Hei,dragii mei cititori!

la ala de iphone sunt stupideAstăzi am o abordare diferită a felului în care îmi redactez articolul deoarece vă scriu fiind doborâtă de gripă. Zilele astea am încercat nişte tablete de la Himalaya Herbals numite Septilim care m-au ajutat extrem de mult. Nu le-am mai folosit niciodată,dar eram atât de răcită încât l-am trimis pe iubitul meu la farmacie şi cu asta a venit acasă. Oh,ca să nu încep să fiu prinsă în alte treburi,nu uita să-mi spui părerea ta în secţiunea pentru comentarii şi vei putea primi un voucher de 50 lei la Hboutique.

În fine,gata cu introducerea. Sunt atât de răcită şi nu am nici un chef de viaţă încât m-am hotărât să vă povestesc astăzi ce m-a făcut pe mine să apreciez sănătatea. Prin urmare,totul a început când aveam vreo 12 ani. Eram aşa copil şi până atunci fusesem sănătoasă tun înafară de bolile copilăriei pe care le-am avut cu toţii. Deci,într-o seară pe afară am tras curent sau nu ştiu ce am făcut,dar a doua zi am avut dureri teribile la ambele urechi,credeţi-mă că plângeam la cât de rău putea să mă doară aşa că tati m-a dus la doctor şi ca să vezi,făcusem otită şi m-a internat. Şi nu ceva aşa simplu,treacă-meargă. Făceam penicilină injectabilă care durea ca dracu şi mă ustura mâna vreo 10 minute. De parcă nu era de ajuns,mai aveam şi asistenta asta naşpa care îmi înfigea seringa în branulă şi împingea acul imediat şi curgea penicilina aia imediat. Ori cu un asemenea medicament trebuie să lucrezi meticulos că mă durea mâna de muream după ce pleca ea. Dar nu , femeie ocupată,avea grijă să termine repede cu mine. Am scăpat şi de spital în aproape două săptămâni. Îţi dai seama,prima oară când am fost internată din toată viaţa mea. Să mă întorc acasă fusese o binecuvântare. Ei bine,un an mai târziu ,cam în aceeaşi perioadă,bineînţeles că am făcut iarăşi otită. După ce mi-a trecut,am făcut o criză de rinichi. După asta am1 avut aprindere la plămâni cu internare şi aerosoli şi Dumnezeu mai ştie ce mi-au băgat în vene. În fine. După ce ies din spital,la câteva săptămâni ,leşin la şcoală şi mă duce tati iarăşi la doctor. Omul era exasperat că îmi vindecă una şi mă îmbolnăvesc de alta. Aşa că îi spune lui tati că aşa nu se mai poate şi mă trimite la Salină în Slănic,Prahova. Eram doar la câteva ore de mers şi sâmbăta şi duminica mergeam cu tati şi stăteam toată ziua să inhalez sare. Şi după asta nu am mai avut probleme cu sănătatea! Nu am înţeles ce mi-a făcut sarea aceea pentru că eram prea mică,dar îmi venea să ling pereţii şi să-i mulţumesc cerului că am scăpat de boli!

Pentru mine fiind la o vârstă fragedă şi neînţelegând atât de multe,să dau dintr-o boală în alta şi să mă simt rău continuu a fost o experienţă ce m-a marcat. Nu ştiam ce e aia sănătate,dar ştiam că o apreciez. Nici acum ,dupâ atâţia ani nu am scăpat total de boli. Sunt anemică şi leşin foarte des,dar cu asta mă pot descurca. Acum , nu pot decât să fiu fericită că am reuşit să trec de acea perioadă pentru că erau nopţi în care simţeam că nu o să mai reuşesc să rezist până dimineaţă,nopţi singură în spital cu gândul că vreau şi eu să merg acasă. Era trist când mă vizitau colegii cu portocale şi îmi spuneau ce s-a întâmplat la şcoală şi eu nu puteam să mă duc a doua zi cu ei. Mă simţeam retrasă şi închisă într-o bulă invizibilă de aer,îi puteam vedea pe toţi ,dar nu puteam fi cu ei. Uşile spitalului îmi erau limitele.

În incheiere aş vrea să spun că sunt fericită că am trecut peste acea perioadă neagră din viaţa mea şi că acum sunt bine. Chiar dacă sunt răcită,măcar nu am altă boală. Şi nu aş putea să apreciez sănătatea mai tare decât deja o fac,pentru că mi se pare cel mai de preţ dar al unui om,al unui copil. Sfatul meu este să apreciaţi sănătatea cât o aveţi pentru ca bolile să nu vă oblige să apreciaţi că aţi avut-o. Aveţi grijă de sănătatea voastră,vă rog din suflet!

Rămâneţi zâmbitori!

Pe data viitoare!

1343881

4 răspunsuri la „Gripă de sezon”

  1. Avatarul lui Vali Crintea
    Vali Crintea

    multumesc de sfat ! P.S. te-ai ridicat din gripa care te doborase ?

    Apreciază

    1. Avatarul lui andreeapaunescu

      Sunt pe sfârșit… Mai tușesc și îmi curge nasul.. În rest sunt bine!

      Apreciază

      1. Avatarul lui Vali Crintea
        Vali Crintea

        Tu esti pe sfarsit sau gripa ? 😀 am presuspus ca tu , dar m-a amuzat acel ”Sunt pe sfarsit ”…. Sanatate !

        Apreciază

      2. Avatarul lui andreeapaunescu

        Update,gripa :)) mulțumesc

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum