Autor:Andrei Ruse
Anul apariţiei:2012
Editura:Polirom
Nr. pagini:256
Unde o găseşti: Librăria Libris
Având în vedere că acesta este un roman special ,am decis să fac o recenzie specială,asemenea personajului principal. Prin urmare,nu am să te plictisesc cu detalii despre felul în care este scrisă sau cu prea multe spoil-uri în legătură cu ce se va întâmpla pe parcursul romanului.
Îţi spun doar atât,protagonista este o femeie de 26 de ani bolnavă de cancer la stomac cu o rată aproximativă de supravieţuire de 6 luni. Soni îţi reface viaţa,demisionează şi încearcă tot felul de lucruri noi cum ar fi droguri şi sex cu mulţi bărbaţi.
Acum să-ţi spun altceva,acest roman m-a învăţat atât de multe încât mi s-ar părea nedrept să nu împărtăşesc câteva lecţii cu tine.
#1 „Murim ca proştii.Această carte poate va reaminti unor ipocriţi sau chiar unor oameni simpli că nu sunt nemuritori.Asta sper.”
Recunosc,am fost o ipocrită. Am uitat că într-o zi o să mor. Am uitat că asta se întâmplă la bătrâneţe doar dacă eşti norocos să ajungi până acolo. Am uitat că mâine,în drum spre liceu,s-ar putea să-mi pice un ghiveci în cap de la etajul 4 şi să nu mai ajung la liceu niciodată. Am fost ipocrită. Am uitat să trăiesc.
#2 „Înţeleg că fiecare om este o curvă pentru că fiecare om trebuie să trăiască,dar tu fii una cu stil. Fii una de lux,n-o lua în gură chiar de la oricine pentru nenorocitul de Market Share.”
Viaţa are un mod de a se juca cu noi. Suntem cu toţii curevele ei,face ce vrea cu noi şi apoi ne lasă în spate. Nici o explicaţie,nimic. Trebuie să fii elegantă,să faci diferenţa. Trebuie să înţelegi că nu ai fost pus pe lume fără sens. Ieşi din mulţime! Arată-le că poţi! Fii bun,oameni răi sunt peste tot! Nu te vinde. Nu îţi vinde sufletul.
#3 „Moartea nu va veni să-ţi spună că te înţelege.”
Crudul adevăr spus într-o singură propoziţie. Toată lumea moare,deşi noi trăim cu impresia că numai boala noastră este importantă,că doar moartea noastră contează. Moartea nu te înţelege. Moartea doar te ia cu ea într-o zi,aşa deodată. Nu îţi pune întrebări,nu vrea să ştie dacă eşti de acord. Nu îi pasă de tine. Moartea nu te înţelege,tu trebuie să te înţelegi pe tine. Când eşti faţă în faţă cu moartea,te poţi baza doar pe tine.
#4 „Nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri câr mai târziu posibil.”
Într-adevăr tuturor nu e frică de moarte. Nu vrem să admitem,dar o simţim. Cea mai arzătoare dorinţă este să murim cât mai repede. Să apucăm să mergem în vacanţe exotice,să vedem lumea,să strângem ceva bănuţi,să ne terminăm studiile şi poate să întemeiem o familie. Vrem să trăim atât de mult încât uităm că într-o zi vom muri şi de fapt,nu mai trăim deloc. Ironic,nu-i aşa?
Dacă ai citit sau vrei să citeşti romanul Soni de Andrei Ruse,spune-mi părerea ta în secţiunea pentru comentarii.
Recenzia a fost realizata datorita librariei online Libris care ,in urma colaborarii , mi-a oferit “Soni” de Andrei Ruse. Pe site-ul Libris, puteti gasi carti online in engleza si/sau romana ce apartin unor edituri cunoscute din diverse domenii.
Rămâi zâmbitor!
Pe data viitoare!
10 răspunsuri la “Recenzie „Soni” de Andrei Ruse”
[…] Vrei să afli mai multe? Citeşte recenzia aici. […]
ApreciazăApreciază
[…] Convinge-te singur cititnd recenzia căci totul este scris chiar aici! […]
ApreciazăApreciază
[…] de cancer, chiar am făcut o asemenea recenzie şi îmi îndrum toţi cititorii către romanul “Soni” de Andrei Ruse (click pe titlu pentru recenzie), nu avea cum să mi se pară “Sub aceeaşi stea” cel […]
ApreciazăApreciază
[…] la care am avut doar de învăţat poate prea multe lecţii de viaţă. Respect! Click pe “Recenzie” pentru mai multe […]
ApreciazăApreciază
[…] de asta chiar sunt mândră! De asemenea, mă bucură faptul că, Alter. Ego de Ana Mănescu sau Soni de Andrei Ruse sau Ce ne spunem când nu ne vorbim de Chris Simion (click pe titluri pentru recenzii) sunt mult […]
ApreciazăApreciază
[…] că am învăţat cea mai importantă lecţie dintre toate, aceeaşi lecţie pe care mi-a dat-o şi Soni de Andrei Ruse (click pe titlu pentru recenzie) şi anume că nimeni nu este nemuritor. Nimeni. Niciodată. Nu. […]
ApreciazăApreciază
[…] Ruse. Nu am citit de la el decât “Soni” (click pe titlu pentru recenzie) şi mi-a plăcut la nebunie! Doar cartea asta a fost […]
ApreciazăApreciază
Soni a fost prima carte pe care am citit-o de la Andrei Ruse, însă, încă de atunci m-am îndrăgostit iremediabil de felul lui de a scrie. Pentru mine Zaraza rămâne o carte de suflet și dacă nu exagerez, una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit. O recomand cu dragă inimă dacă nu ai citit-o încă.
ApreciazăApreciază
Nu am citit-o, dar promit ca o voi face! 🙂
ApreciazăApreciază
[…] avea multe aventuri împreună. 6. Reflection (Mulan). Ce carte ti-a schimbat modul de a gandi? Soni de Andrei Ruse. (click pe titlu pentru recenzie) Și asta e tot ce spun. 7. Colors of the Wind (Pocahontas). […]
ApreciazăApreciază