Categorii
Recenzii

Recenzie „Soni” de Andrei Ruse

descărcare (17)Titlu:Soni

Autor:Andrei Ruse

Anul apariţiei:2012

Editura:Polirom

Nr. pagini:256

Unde o găseşti: Librăria Libris

Având în vedere că acesta este un roman special ,am decis să fac o recenzie specială,asemenea personajului principal. Prin urmare,nu am să te plictisesc cu detalii despre felul în care este scrisă sau cu prea multe spoil-uri în legătură cu ce se va întâmpla pe parcursul romanului.

Îţi spun doar atât,protagonista este o femeie de 26 de ani bolnavă de cancer la stomac cu o rată aproximativă de supravieţuire de 6 luni. Soni îţi reface viaţa,demisionează şi încearcă tot felul de lucruri noi cum ar fi droguri şi sex cu mulţi bărbaţi.

Acum să-ţi spun altceva,acest roman m-a învăţat atât de multe încât mi s-ar părea nedrept să nu împărtăşesc câteva lecţii cu tine.

#1 „Murim ca proştii.Această carte poate va reaminti unor ipocriţi sau chiar unor oameni simpli că nu sunt nemuritori.Asta sper.”

Recunosc,am fost o ipocrită. Am uitat că într-o zi o să mor. Am uitat că asta se întâmplă la bătrâneţe doar dacă eşti norocos să ajungi până acolo. Am uitat că mâine,în drum spre liceu,s-ar putea să-mi pice un ghiveci în cap de la etajul 4 şi să nu mai ajung la liceu niciodată. Am fost ipocrită. Am uitat să trăiesc.

#2 „Înţeleg că fiecare om este o curvă pentru că fiecare om trebuie să trăiască,dar tu fii una cu stil. Fii una de lux,n-o lua în gură chiar de la oricine pentru nenorocitul de Market Share.”

Viaţa are un mod de a se juca cu noi. Suntem cu toţii curevele ei,face ce vrea cu noi şi apoi ne lasă în spate. Nici o explicaţie,nimic. Trebuie să fii elegantă,să faci diferenţa. Trebuie să înţelegi că nu ai fost pus pe lume fără sens. Ieşi din mulţime! Arată-le că poţi! Fii bun,oameni răi sunt peste tot! Nu te vinde. Nu îţi vinde sufletul.

#3 „Moartea nu va veni să-ţi spună că te înţelege.”

Crudul adevăr spus într-o singură propoziţie. Toată lumea moare,deşi noi trăim cu impresia că numai boala noastră este importantă,că doar moartea noastră contează. Moartea nu te înţelege. Moartea doar te ia cu ea într-o zi,aşa deodată. Nu îţi pune întrebări,nu vrea să ştie dacă eşti de acord. Nu îi pasă de tine. Moartea nu te înţelege,tu trebuie să te înţelegi pe tine. Când eşti faţă în faţă cu moartea,te poţi baza doar pe tine.

#4 „Nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri câr mai târziu posibil.”

Într-adevăr tuturor nu e frică de moarte. Nu vrem să admitem,dar o simţim. Cea mai arzătoare dorinţă este să murim cât mai repede. Să apucăm să mergem în vacanţe exotice,să vedem lumea,să strângem ceva bănuţi,să ne terminăm studiile şi poate să întemeiem o familie. Vrem să trăim atât de mult încât uităm că într-o zi vom muri şi de fapt,nu mai trăim deloc. Ironic,nu-i aşa?

Dacă ai citit sau vrei să citeşti romanul Soni de Andrei Ruse,spune-mi părerea ta în secţiunea pentru comentarii.

Recenzia a fost realizata datorita librariei online Libris care ,in urma colaborarii , mi-a oferit “Soni” de Andrei Ruse. Pe site-ul Libris, puteti gasi carti online in engleza si/sau romana ce apartin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

10 răspunsuri la “Recenzie „Soni” de Andrei Ruse”

Soni a fost prima carte pe care am citit-o de la Andrei Ruse, însă, încă de atunci m-am îndrăgostit iremediabil de felul lui de a scrie. Pentru mine Zaraza rămâne o carte de suflet și dacă nu exagerez, una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit. O recomand cu dragă inimă dacă nu ai citit-o încă.

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s