Categorii
Recenzii

Recenzie „Dragă viaţă” de Alice Munro

descărcare (5)Titlu:Dragă viaţă

Autor: Alice Munro

Data apariţiei: 24.02.2014

Nr de pagini:368

Unde o găsiţi: Editura Litera

Un roman zguduitor în adevăratul sens al cuvântului! Dar cred că deja te-am obişnuit cu abordarea unică a lui Alice Munro în romanele sale atunci când am recenzat pentru tine „Prea multă fericire” (click aici pentru recenzie).

Aşa cum presupun eu ,şi ţie ţi s-au întâmplat lucruri rele în viaţă , ca şi mie de asemenea. Şi tu ai suferit trădări,relaţii părinte-copil,poate chiar şi aduler ,dar nu sunt aici să te judec sau să îţi aduc aminte ce ai simţit tu când ai trăit momente grele ci sunt aici ca să-ţi explic că asta este tot ceea ce vei simţi pe parcursul acestui roman. Sentimente amestecate,ură şi iubire,dar cel mai mult te asigur că vei suferi pe deplin.

Romanul lui Alice Munro este chiar aşa,despre viaţă. Dar nu este exprimată o viaţă perfectă în care oamenii primesc totul de-a gata sau acea familie perfectă şi iubitoare,nicidecum. În interiorul coperţilor sunt strcuturate 15 povestiri pe care le vei trăi,mai mult sau mai puţin,cu sufletul la gură.

Mărturisesc că am parcurs acest roman ca pe un POC,da chiar aşa. Am dat pagină cu pagină nerăbdătoare să văd ce le mai poate aduce viaţa unor oameni simpli,aşa ca mine şi la ce încercări îi mai supune,aşa cum m-a supus pe mine. Unele povestiri m-au atins mai mult decât altele însă romanul a fost pentru mine un MUST-READ.

Alice Munro m-a ghidat prin viaţa şi destinul multor oameni şi mi-a amintit că oricând se poate întâmpla ceva atât de neaşteptat că îţi poate schimba cursul vieţii într-o clipă. M-a învăţat că nimic nu durează pentru totdeauna şi că oricât de fericită aş fi acum,mâine s-ar putea să nu mai fiu. Un roman excepţional pe care l-aş recomanda oricui cu drag!

Iar cu această ocazie ţin să adresez mulţumirile mele Editurii Litera pentru că mi-a oferit posibilitatea să citesc romanul lui Alice Munro „Dragă viaţa” ,dar şi ţie ,cititorule, pentru că ai încredere în opiniile mele.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s