Categorii
Recenzii

Recenzie „Coco Chanel”- Edmonde Charles-Roux

355102Titlu: Coco Chanel

Autor:Edmonde Charles-Roux

An apariţie: 2009

Nr de pagini: 640

Editura: RAO

Unde o găseşti: Librăria Libris

În primul rând,aş dori să menţionez că de când eram mai mică,mi-am dorit să fiu la fel de importantă ca şi Coco Chanel. Visam să am propria mea linie de îmbrăcăminte şi să am şi eu un imperiu de modă la fel de îndrăgit ca şi cel creat de Coco Chanel. Din acest motiv am ales să citesc acest roman deoarece această femeie a fost un adevărat model pentru toate femeile din lume. A ieşit din orice tipar afirmându-se atunci când a „inventat” pantalonii pentru femei şi atunci când a decis că femeile sunt egale bărbaţilor şi că ea ar trebui să demontreze asta prin creaţiile ei. Pentru mine este un model de urmat şi de îndrăgit chiar şi acum după ce s-a stins din viaţă!

„Misterioasă pentru apropiaţi, înverşunată să şteargă orice urmă a trecutului, a originilor ei, a familiei înseşi , Gabrielle Chanel a fost de-a lungul existenţei o „femeie în afara tiparelor” ,o persoană în afara normelor într-o societate conformistă,o personalitate independentă, ambiţioasă şi deja sigură de destinul ei ieşit din comun.

Acest roman explică viaţa lui Gabrielle Chanel chiar dinainte ca ea să se nască şi este construit atât de bine şi atât de frumos scris încât pe parcursul lecturii am avut scurta impresie că citesc o poveste fictivă ,nicidecum ceva ce chiar s-a întâmplat,chiar dacă a fost acum mult timp. A fost atât de excepţional încât credeam că este doar despre o femeie care încearcă să se afirme într-o lume condusă de bărbaţi. Am uitat că citesc viaţa lui Coco Chanel şi am putut simţi cum eu singură mă pot transfigura în roman şi parcă aş fi simţit ce trăia Gabrille Chanel,toate acele bârfe şi toate prejudecăţile oamenilor care spuneau că ea nu o să reuşească să se afirme niciodată. Am urmat-o pas cu pas până când şi-a deschis magazinul de pălării care a avut un succes impecabil ca mai apoi,ceva ani mai târziu să creeze imperiul cunoscut şi astăzi sub sigla celor două litere „C”.

Pentru mine a fost o adevărată lecţie de viaţă să citesc acest roman deoarece am putut să învăţ că atunci când vrei cu adevărat şi atunci când lupţi din toate puterile tale,poţi să ajungi exact acolo unde ţi-ai propus. Nimeni nu începe de sus,nimeni nu are faima de-a gata. Ceea ce ar trebui să urmăm cu toţii vis-a-vis de ceea ce a făcut Coco Chanel este să avem curajul să stăm înafara mulţimii şi să spunem „Da ,eu pot!” şi apoi să fim cei mai buni!

„Eşecul este doar o vânătaie, nu un tatuaj.”

-Jon Sinclair

Recenzia a fost realizata datorita librariei online Libris care ,in urma colaborarii , mi-a oferit “Coco Chanel” de Edmonde Charles-Roux. Pe site-ul Libris, puteti gasi carti online in engleza si/sau romana
ce apartin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

Un răspuns la “Recenzie „Coco Chanel”- Edmonde Charles-Roux”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s