Categorii
Ce am învăţat din cărţi?

Ce am învăţat din cărţi? PART #4

Hei,lume!

Este marţi şi astăzi vorbim despre ce am învăţat din cărţi! Subiectul acestei săptămâni este foarte drag mie , Prea multă fericire de Alice Munro. Să vedem ce lecţii am primit de la acest roman,nu-i aşa?

coperta_prea_multa_fericire_new_c1Autoarea laureată cu numeroase premii printre care şi „Premiul Nobel pentru literatură” în anul 2013, Alice Munro are un stil de a scrie care ajunge la inimile tuturor. Am făcut acum ceva timp recenzia romaului „Prea multă fericire” (click aici) , precum şi „Dragă viaţă” de aceeaşi autoare (click aici). Sunt sigură că recenziile romanelor lui Alice Munro nu se vor opri pe acest blog întrucât îi ador munca şi operele!

Dacă ai citit recenziile mai sus listate vei putea ajunge singur la concluzia că felul ei de a scrie este cam acelaşi în toate romanele. Sunt mai multe povestioare, de obicei 10, în care relatează nişte întâmplări traumatizante care s-ar putea întâmpla oricui din senin.

Ei bine,ceea ce am învăţat eu din „Prea multă fericire” de Alice Munro este că nimic în viaţă nu este garantat. Astăzi eşti,mâine nu mai eşti. Astăzi eşti sănătos tun, mâine te duci după lemne în pădure, te împiedici şi îţi rupi piciorul. Diseară s-ar putea să te cerţi cu soţul tău şi să îţi omoare toţi cei trei copii. Nimic nu este garantat în viaţă. Poţi să câştigi sau poţi să pierzi. Cea mai importantă lecţie a fost să învăţ să apreciez ceea ce am , atât cât am şi să nu cer pentru mai mult. Dorinţele au propriul lor mod de a se împlini şi nu îţi vor da niciodată ceea ce vrei ci ceea ce ai nevoie! Aşa că ai răbdare. Iar dacă ceva rău se întâmplă chiar acum, gândeşte-te că aşa cum lucrurile bune nu durează pentru totdeauna, nici cele rele nu o vor face.

Nu rata ce am învăţat săptămâna trecută din „O zi” de David Nicholls!

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

3 răspunsuri la “Ce am învăţat din cărţi? PART #4”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s