Categorii
Recenzii

Recenzie „De 19 ori Katherine” de John Green📚📖💡

de-19-ori-katherine_1_fullsizeTitlu: De 19 ori Katherine

Autor: John Green

An apariţie:2014

Editura:TREI

Nr pagini: 304

k (1)

Motivul pentru care am ales să fac recenzia „De 19 ori Katherine” de John Green este că voi cititorii aţi ales să postez o asemenea recenzie imediat ce termin de citit cartea (vezi postarea aici). Acel moment a sosit si iată-mă împărtăşind cu voi impresia mea despre romanul lui John Green. Mai întâi, o scurtă descriere:

K-5 spunea că băieţii sunt bădărani.

K-10 voia doar o relaţie de prietenie.

K-18 i-a dat papucii într-un e-mail.

K-19 i-a frânt inima.

Colin era un copil-minune care după ce a fost părăsit de a XIX-a fată cu numele de Katherine s-a decis să plece într-o aventură cu prietenul său cel mai bun (şi singurul său prieten, de fapt), Hassan, pentru a demonstra Teorema Fundamentală a Previzibilităţii Katherinelor care speră că va prezice viitorul tuturor relaţiilor.

În romanul „De 19 ori Katherine” de John Green este mai mult prezentată reinventarea de sine decât iubirea. Mi-a plăcut foarte mult felul în care este construit şi am apreciat indicaţiile autorului fără de care nu mi-aş fi putut da seama de multe lucruri despre care se vorbea în roman (Shut out to you, John Green!). Şi pe parcursul lecturii vei da peste nişte relaţii geometrice prin care Colin explică Teorema sa legată de previzibilitatea Katherinlor,dar şi de foarte multe anagrame chiar interesante (cel puţin pentru mine au fost).

k1119 k19 k119

Anterior am citit „Căutând-o pe Alaska” de John Green (vezi recenzia aici) şi nici acest roman nu m-a dezamăgit deloc. „De 19 ori Katherine” m-a făcut să mă gândesc puţin la Părăsitori şi Părăsiţi şi m-a făcut să îmi dau seama că nu întotdeauna cel Părăsit va rămâne în acest stadiu, dar nici cel Părăsitor. Pentru Colin viaţa era clară, nu se putea îndrăgosti de alte fete înafară de cele numite Katherine sau ,cel putţin, aşa credea el. Am iubit „De 19 ori Katherine” de John Green pentru simplul fapt că este o combinaţie perfectă între prietenia sa cu Hassan, între a-şi face prieteni noi şi a se descoperi pe sine în acest proces şi în a cunoaşte o fată nouă în timp ce voia să o recucerească pe Katherine a XIX-a care îi frânsese inima. Am citit fiecare pagină cu sufletul la gură deoarece este o lectură extrem de uşoară peste care poţi trece repede. Nu există nimic de neînţeles, iar alături de indicaţiile autorului şi de faptele istorice interesante despre care sigur nu ştiai, „De 19 ori Katherine” te va cuceri şi pe tine exact aşa cum a făcut cu mine. Va reuşi Colin să o recucerească pe Katherine a XIX-a sau va rupe lanţul Katherinelor? „Teorema Fundamentală a Previzibilităţii Katherinelor” va funcţiona? Află şi tu citind „De 19 ori Katherine” scrisă de John Green!

k

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

9 răspunsuri la “Recenzie „De 19 ori Katherine” de John Green📚📖💡”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s