Categorii
Recenzii

📖🚘❄Recenzie „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman❄🚘📖

daca-as-ramane-editie-film_1_fullsizeTitlu: Dacă aş rămâne

Autor: Gayle Forman

An apariţie:2014

Editura:RAO

Nr. de pagini:220

Disponibil în: Librăria Libris

Într-o postare anterioară am menţionat că am primit romanul „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman alături de alte cărţi. Dacă vrei poţi da click aici pentru a vedea postarea propriu-zisă.

În romanul lui Gayle Forman este vorba despre adolescenta Mia Hall a cărei viaţă este schimbată radical într-o fracţiune de secundă în urma unui accident rutier. Fiind în comă, Mia trebuie să facă o singură decizie care îi va hotărî viitorul.

Ce se va întâmpla dacă ar pleca? Dacă ar iubi? Dacă ar rămâne?

Ca să fiu complet sinceră cu tine, începutul romanului „Dacă aş rămâne” m-a lăsat rece. La un moment dat, am crezut că voi abandona lectura deoarece chiar era plictisitor. Am citit în prima zi cam 60 de pagini şi vedeam clar că nu mă prinde lectura asa că am renunţat. A doua zi m-am gândit că de dragul cititorilor mei care aşteaptă o recenzie, voi termina de citit în câteva zile cu chiu cu vai şi credeam că voi scrie o recenzie negativă şi că o să îi dezamăgesc pe toţi. Astfel am continuat să citesc şi, surpriză, pe la pagina 80 a început să mă prindă lectura! Nu îţi vine să crezi? Nici mie. Dar am terminat-o pe toată chiar în acea zi! La final, chiar am plâns! Adică lacrimi adevărate! Dacă au fost de tristeţe sau fericire, te las pe tine singur să-ţi dai seama după ce o citeşti!

Dovada se află la pagina 83, citind asta am început să iubesc „Dacă aş rămâne„:

Dacă rămân. Dacă trăiesc. Depinde de mine.

Toată povestea asta cu coma indusă este doar limbaj medical. Nu depinde de doctori. Nu depinde de îngeri absenţi. Nu depinde nici măcar de Dumnezeu, dacă există, nu se află prin preajma mea. Depinde de mine.

Iată că până la urmă m-am înşelat dintr-o singură privinţă şi anume că voi face o recenzie negativă. Nu, nicidecum. Mi-a plăcut „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman. Şi de ce să nu îmi fi plăcut? Recunosc că nu a fost deloc wow sau perfectă aşa cum sunt multe alte cărţi superbe şi mai deloc mediatizate. Dar nu a fost rea aşa cum spun oamenii chiar răi. Nu a fost nici magnifică, dar părerea mea este că ar trebui să o încerci mai degrabă decât să te uiţi la ecranizarea despre care voi vorbi imediat. Este o lectură uşoară, frumoasă şi zbori printre pagini. Nu văd de ce nu ar trebui să o citească oricine vrea să o citească! Ai încredere în mine când îţi spun asta: romanul chiar îţi lasă amprenta pe tine într-un fel în care nu ţi-ai fi imaginat, dar vom vorbi mai pe larg despre asta în postarea de marţea viitoare „Ce am învăţat din cărţi?„.

Mhm, am văzut şi filmul „If I stay” în regia lui R.J. Cutler . Oricine vrea să îl vadă îi sugerez că se abţină. De ce? Pentru că e stupid de-a dreptul. Multe bucăţi din carte sunt înlocuite. Multe altele sunt tăiate. Nu seamănă deloc cu romanul. Filmul este oribil din toate punctele de vedere şi nu mi se pare că se redă deloc ceea ce se întâmplă în romanul „Dacă aş rămâne” ci mai degrabă ceea ce au vrut regizorii să puncteze. Îmi pare sincer rău că o carte atât de bună are o ecranizare deplorabilă.

Acum, pe final te las cu citatul meu favorit din romanul „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman, săptămâna trecuta am făcut recenzia „Sub aceeaşi stea” de John Green pe care te invit să o citeşti dând click pe titlu. Şi nu în ultimul rând aş dori să mulţumesc Librăriei Libris pentru că mi-a oferit şansa de a citi „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman. Pe site-ul Libris, puteti gasi carti online in engleza si/sau romana ce apartin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

Poate să revii la vechea ta viaţă ar putea fi prea dureros, că poate ar fi mai simplu să renunţi la noi. Asta ar fi cumplit, dar aş accepta. Aş putea să te pierd în felul acela dacă nu te-aş pierde azi. Te-aş lăsa să pleci. Dacă rămâi.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

10 răspunsuri la “📖🚘❄Recenzie „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman❄🚘📖”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s