Recenzie Divergent de Veronica Roth🚊🔱

DivergentTitlu: Divergent

Autor: Veronica Roth

Nr de pagini: 448

Editura: LEDA

An apariţie: 2014

Disponibilă la reducere în: Librăria Libris

Noi credem în acte obişnuite de curaj care fac o persoană să lupte pentru cealaltă.

– Manifestul Neînfricaţilor

Mă uitam împreună cu prietenul meu la ecranizarea romanului „Divergent” de Veronica Roth acum câteva săptămâni, undeva pe la sfârşitul lunii decembrie şi văd în subtitrarea filmului cum scrie în paranteză foarte clar „NU E CA ŞI CARTEA! CITIŢI CARTEA!” deodată mă trezesc că îmi spune prietenul meu „acum vrei cartea, nu-i aşa?” şi mă uit aşa la el vreo 2 minute şi zic „să ştii că până la urmă nu e o idee rea să o citesc şi eu. Dar nu o iau decât pe prima, dacă nu îmi place, nu mai continui seria.” Adevărul este că mai mult decât reclamele pompoase şi vârvătaia pe care tot o face povestea lui Tris pe site-urile de socializare, subtitrarea aceea mi-a atras mie atenţia şi mi-a ridicat curiozitatea mai mult decât s-ar crede. Numai după ce am citit romanul în sine mi-am dat eu seama câtă dreptate avea persoana care pusese parantezele în subtitrare.

Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). Beatrice trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.

În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar putea-o distruge.

Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfâşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.

Mi-a plăcut, până la ultima bucăţică! Cel mai mult m-a atras faptul că pur şi simplu zburam printre pagini şi cu fiecare pagină citită voiam mai mult şi mai mult. Aşteptaţi-vă la o recenzie pentru Insurgent în curând pentru că va veni rapid! Îmi place că am putut să petrec ceva timp în mintea personajului principal, am pătruns adânc în cele mai mari temeri ale lui Tris şi am putut să văd cum treptat personajul Beatrice se şterge până când nu mai rămâne absolut nimic, poate doar o umbră a ceea ce a fost. De asemenea, am observat atent conturarea personajului Tris în multe capitole ale romanului Divergent. Am putut să văd cum Beatrice, „băţoasa” din Facţiunea Abengaţiei devine uşor uşor Neînfricata Tris, gata să rişte orice. Trecerea aceasta extremă m-a făcut să îmi placă cu adevărat romanul, deşi acţiunea nu prea mă încântă aşa de tare. Sunt curioasă cu cine voi avea de-a face în „Insurgent” de Veronica Roth. Îmi pun toţi banii pe Tris!

Am o teorie cum că egoismul şi curajul nu sunt chiar atât de diferite.

P.S. Aş vrea să mulţumesc Librăriei Online Libris deoarece recenzia a fost realizata datorita lor,
care ,în urma colaborării , mi-a oferit “Divergent” de Veronica Roth. Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

Cartea este superbă, coperta mea preferată din toate timpurile!

page

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

 

11 gânduri despre „Recenzie Divergent de Veronica Roth🚊🔱

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s