Categorii
Recenzii

Recenzie „Alter.Ego” de Ana Mănescu

792733Titlu: Alter.Ego

Autor: Ana Mănescu

Editura: Herg Benet

An apariţie: 2014

Nr de pagini:214

Disponibilă la reducere în: Librăria Libris

„Se impregnează în pielea ta, pe retină, în timpane, se ascund în atomii tăi şi se ţin cu toată forţa de tine, se agaţă ca să nu uiţi niciodată. Şi, într-adevăr, îţi vei aminti cu claritate tot ceea ce te-a schimbat: melodiile care au devenit fiori sau anotimpul care a rămas în istorie ca fiind al tău şi al lor, al oamenilor care şi-au transmutat esenţele în tine printr-o simplă atingere. Şi prin metamorfoza aceasta eşti în sfârşit un întreg şi înţelegi vibraţiile geniilor care au supus cea mai magnifică artă.”

Am citit-o acum vreo 2-3 zile şi pot să zic că nu ştiu în ce măsură o poţi înţelege pe Sonnja dacă nu eşti scriitor/oare. Eu m-am regăsit aproape în fiecare pagină a romanului numai pentru faptul că Sonnja se aseamănă foarte mult cu mine, astfel încât am reuşit cumva să mă transpun în personajul ei, am reuşit să mă văd pe mine peste un an făcând exact ce face ea. Înainte să intru prea mult în detalii, cam asta găseşti în descrierea de pe coperta din spate:

Numele meu este Sonnja. Sunt vicioasă, singură, răzvrătită şi mizerabilă.

Noi vom schimba lumea. Suntem cei care vibrează. Stârnim valuri, uragane şi cutremure, dar merită. Sau cel puţin asta am crezut toţi la început.

Printre cărţi, tripuri, flashback-uri, eşecuri, iluzii, idealuri, ţigări, vin, iarbă, un fort din cuburi de zahăr impregnate cu acid, metamorfoze, felinare care dansează, Muzica goală, fluturi, uragane, sex, dragoste, prietenie şi artă, mesajul este simplu: păstrează-ţi esenţa şi iubeşte. În ordinea asta.

Îmi amintesc foarte bine camera ei, a spus că are acolo doar lucrurile pe care le iubeşte cel mai mult pe lume. Şifonierul, patul, biblioteca cu multe cărţi şi biroul la care scrie. Aici am simţit exact conexiunea despre care începusem să vorbesc mai sus.

Întrucât am fost complet captivată de o viaţă atât de rebelă pe cât are Sonnja, am citit cartea într-o singură seară. Am iubit-o! Fiecare bucăţică din ea, fiecare cuvânt, fiecare pagină. Cred cu tărie că am avut multe de învăţat din ea. De asemenea, nu a fost una din acele cărţi fantastice pe care le citeşti doar de dragul nu-ştiu-cărui-vampir-sexy, a fost ceva mai mult, mai profund.

Recomand tuturor cu drag să o citească. Mi-a plăcut că mi-a redat speranţa în scriitori români. E frumos să mai citeşti şi ceva de-al tău, ceva ce, măcar o dată, nu a fost nevoie să aştepţi câteva luni bune numai ca să fie tradus de nu-ştiu-ce-editură. Şi de asta chiar sunt mândră! De asemenea, mă bucură faptul că, Alter. Ego de Ana Mănescu sau Soni de Andrei Ruse sau Ce ne spunem când nu ne vorbim de Chris Simion (click pe titluri pentru recenzii) sunt mult mai bune decât majoritatea cărţilor publicate de autori străini! Am pe lista mea mult mai multe cărţi ale autorilor români, abia aştept să mă apuc de citit! Tu.. ce mai aştepţi?

„Mai tari decât un banc de care râzi o săptămână sau un Kent lung după mâncarea ta preferată, mai tari decât vinul ăsta sau iarba sau un orgasm, mai tari decât toate plăcerile combinate sunt doar dragostea, prietenia sau arta.

Stop cadru. Trebuie să îmi amintesc cum să respir. Şi cine sunt. Şi cine eşti. Şi cum vibram în jurul tău, când te opreai asupra mea şi doar a mea. De parcă în culmea disperării mele de atunci te-am găsit pe tine, în culmea disperării tale. Şi am început să ne vindecăm.

Iar dacă le găseşti pe toate trei într-o persoană nu mai ai scăpare, gata, ai pus-o.”

Recenzia a fost realizată datorită Librăriei Online Libris care ,în urma colaborării , mi-a oferit “Alter.Ego” de Ana Mănescu. Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

4 răspunsuri la “Recenzie „Alter.Ego” de Ana Mănescu”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s