Categorii
Recenzii

Recenzie Num3re de Rachel Ward

607919Titlu: Numere

Autor: Rachel Ward

Nr. de pagini:250

Editura:RAO

Disponibilă la reducere în : Librăria Libris

„Nimic nu e la voia întâmplării. N-are cum. Am tras adânc aer în piept. Deoarece destinul a vrut ca noi să ne întâlnim.”

La început nu mi-a păsat prea mult de „Numere” de Rachel Ward, abia dacă auzisem de ea, ca să fiu sinceră. Dar acum câteva săptămâni s-a ivit ocazia să fac schimb de cărţi cu cineva şi să aibă această carte drept ofertă pe care nu am vrut să o refuz.Tu crezi că mi-a plăcut? La naiba, am iubit-o! Şti că am vorbit în Insurgent  de Veronica Roth (click pe titlu pentru recenzie) despre cum după ce am citit-o am rămas inertă şi fără să fiu capabilă să citesc altceva înfară de Experiment de Veronica Roth (click pe titlu pentru recenzie) pe care nu îl deţineam la acel moment? Ei bine, s-a întâmplat şi cu Numere de Rachel Ward, la dracu!

„Atunci când vezi numerele tuturor, viaţa nu este uşoară. Jem nu a ştiut întotdeauna ce înseamnă acele numere, însă acum patru ani, moartea mamei sale în urma unei supradoze de heroină a făcut ca totul să fie mai clar. Numărul pe care Jem îl vede atunci când priveşte pe cineva în ochi nu este nimic altceva decât data morţii acelei persoane. Nu e de mirare că Jem a dus o viaţă de izolare până să îl cunoască pe Spider, un băiat cu totul haotic, dar care e dispus să lupte pentru ea. În timpul unei excursii la Londra, Jem vede moartea în ochii unor turişti, chiar în acea zi. Groaza care o cuprinde odată cu această realizare o face să fugă cât mai departe de acel loc, însă decizia pripită îi propulsează atât pe ea, cât şi pe Spider în capul listei de suspecţi ai atacului terorist ce a urmat imediat. Un thriller de debut captivant, îndrăzneţ, cu un final complet imprevizibil.”

Datorită faptului că m-a învăţat lucruri importante, lecţii de viaţă dacă le pot numi aşa, îi voi acorda rubrica de săptămâna viitoare „Ce am învăţat din cărţi?„. Mi-a plăcut foarte mult felul în care a fost scrisă, într-o alertă continuă care nu m-a lăsat să adorm până nu am terminat de citit, m-a surprins plăcut. M-a făcut să îndrăgesc personajele din ce în ce mai mult, să simt adrenalina cu fiecare pagină dată şi să mă simt în miezul acţiunii, în frig şi în ploaie şi în râu şi dormind în pădure şi ferindu-mă de poliţişti chiar dacă eu eram, de fapt, în siguranţă la mine în pat cu o ceaşcă de ceai.

Recomand „Numere” de Rachel Ward celor care au iubit seria Divergent, dar şi celor cărora le plac cărţile mindfuck. Pentru că sunt foarte multe schimbări de situaţie, foarte multe întorsături neaşteptate şi stricări ale echilibrului. Pot să zic că tocmai asta mi-a plăcut cel mai mult. Dar în final, după ce am citit-o pe toată, nu vreau să continui seria deoarece mă simt de parcă nu vreau să ştiu ce se întâmplă. În mintea mea, finalul acela lăsat într-un oarecare aer de suspans este perfect pentru mine. Şi mă simt de parcă l-aş strica dacă aş continua seria. Poate mă voi răzgândi, dar acel final.. impecabil. Aplauze pentru Rachel Ward, aplauze, oameni buni!

„-Nimic nu are nici o noimă. Nici un înţeles. Te naşti, trăieşti, mori. Şi gata.

Restrânsese toată filosofia mea de viaţă în trei cuvinte.”

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

9 răspunsuri la “Recenzie Num3re de Rachel Ward”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s