jhgg

(poza aceasta a fost făcută acum ceva mai mult timp, biblioteca mea arată cu totul altfel acum, click aici.)

Vă salut, cititori frumoşi!

Aseară am fost şi eu să mă uit la cinema la Insurgent 3D. CE DRACU S-A ÎNTÂMPLAT?

Prima parte a acestei postări va fi fără spoilere, mai apoi voi discuta şi despre ceea ce s-a întâmplat în film mai pe îndelete. Dacă nu vrei să ştii exact ce s-a întâmplat în film, îţi sugerez să citeşti doar prima parte, iar apoi să te întorci la această postare după ce ai văzut filmul.

În primul rând vreau să zic că acest film m-a făcut mai confuză ca niciodată. Am fost cu prietenul meu şi îl tot exasperam spunându-i „asta nu era în carte” „nici asta…” „okay, dar unde e Insurgent?” „eşti sigur că am venit la filmul potrivit?” ş.a.m.d.

Am putut să văd foarte puţin din subiectul cărţii, dar nu pot să zic că nu a existat deloc. S-a văzut clar schimbarea regizorilor şi unelor personaje (câteva personaje nu le-am recunoscut până ce nu li s-a zis numele).

Cel mai frustrant a fost că nu a părut deloc că e partea a II-a din Divergent, a părut numai că e pur şi simplu un film la care s-ar uita tata (acţiune) şi în unele scene am putut vedea clar că e ireal şi că sunt făcute, practic, pe calculator.

Aş vrea să mai adaug că experienţa 3D a făcut cu siguranţă filmul mai bun, cred că dacă nu era 3D m-ar fi luat somnul, dar erau mereu chestii care zburau spre mine şi aveam impresia că or să-mi intre cioburi în ochi, partea asta a fost tare!

¤SPOILER¤

Cam atât despre partea fără spoilere, acum dacă nu ai văzut filmul şi vrei să-l vezi fără să şti mai nimic despre el, atunci îţi sugerez să părăseşti această postare. Pa, pa! Ne vedem după ce vezi filmul!

În primul rând, ce dracu era acea cutie? Am citit Insurgent în luna ianuarie (dacă nu mă înşel) şi memoria mea este foarte bună în legătură cu ce s-a întâmplat. Sunt foarte sigură că nu am citit despre nici o cutie şi nici un divergent care să o deschidă. Serios, oameni buni, ţineţi-vă de carte dacă tot faceţi film după ea!

În al doilea rând, ei au făcut sex sau nu? Adică arată partea aia când sunt dezbrăcaţi de bluze şi apoi imediat când dorm împreună acoperiţi de pătură. Şi sunt foarte sigură că Tris avea problema cu „băţoasa din abnegaţie” şi era destul de ruşinoasă. Ei nu fac sex până în cartea a treia. Deja devine frustrant!

Cel mai stupid lucru mi s-a părut că tot filmul Tris a ţinut o armă în mână. Pe parcursul întregii cărţi Tris se gândeşte cum nu mai poate ţine o armă în mână pentru că l-a împuşcat pe Will şi are un fel de şoc post-traumatic şi nu poate nici măcar să strângă pistol între degete, apăi să împuşte pe cineva. Acum întrebarea mea este, regizorule, tu ai citit Insurgent înainte să te apuci să pui aberaţii în el?

Fazele de la sediul prieteniei mi s-au părut oarecum cunoscute, doar că nu-mi amintesc să fi fost aşa. Cei neînfricat-erudiţi (trădătorii) mergeau la sediul prieteniei şi îi prindeau în timpul mesei. Plus că mai era şi partea în care Tris era ameţită de la serul prieteniei şi ar fi fost detensionant să mai fie şi o fază amuzantă cu ea drogată şi fericită printre copaci.

Finalul nu l-am înţeles. Toată lumea a plecat înspre ziduri, de ce? Doar divergenţii se presupune că trebuiau să meargă. În carte aşa s-a întâmplat, doar un grup restrâns a trecut de porţi. Şi de ce era Jeanine în închisoare? Fusese ucisă demult în carte.

Mi s-a părut că nu s-a prins de nici o aţă din Divergent, că nu s-au contopit deloc ca două părţi ale aceleiaşi serii. Tot respectul pentru omul care a regizat Doivergent pentru că se pare că s-a obosit să citească cartea ca să ştie ce dracului filmează.

Singurul lucru care mi-a plăcut au fost hologramele şi toate numerele şi chestiile tehnice care apăreau în faţa ta, atât de aproape încât aveai impresia că le poţi atinge. În rest, pentru mine, a fost un eşec. Ţie cum ţi s-a părut?

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

4 răspunsuri la „Inurgent: Între carte şi film”

  1. Avatarul lui Movie Zone

    Da, am auzit ca aceasta a doua parte nu respecta cartea, un exemplu din multele filme doar adaptate nu ecranizate…oricum am auzit o gluma buna la adresa acestei francize: „Prima parte divergent, a doua parte Insurgent, a treia parte Detergent” :)))

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Ahaha chiar e amuzant :))

      Apreciază

  2. Avatarul lui claire kashnikov
    claire kashnikov

    Esti sigura ca nu apare faza cu cutia in carte? Eu parca imi amintesc ceva de genul..
    „Insurgent” mi s-a parut un film mult mai bun decat primul film. Doar pentru ca unele chestii nu corespund cu cartea, asta nu-l face un film prost.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Da sunt sigură. Îți amintești experimentele, dar cutia este o născocire a regizorului. A fost un film bun, dar în raport cu cartea a fost eșuat, după părerea mea.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum