Categorii
La întâmplare

Stă în puterea ta să ajuţi!

donatieCu toţii ştim că impozite pe venituri se duc către stat, dar 2% din acei bani pot fi redirecţionaţi către ONG-uri fără să te coste, de fapt, nimic. Cum? Prin declaraţia 200 pentru veniturile înregistrate în anul 2014, dar nu rata şansa să îi redirecţionezi în anul 2015, întrucât este posibil doar o dată pe an.

Nimic mai simplu decât să completezi declaraţia 200 ANAF care se depune conform legii în mod obligatoriu. Există câmpuri în care se precizează că acei 2% pot fi redirecţionaţi ONG-urilor ( de ex Fundaţia Refresh). Pentru că mă gândesc la tine, şi vreau să fac totul mult mai simplu, poţi descărca formularul 200 cu câmpurile deja completate, care conţin datele Fundaţiei Refresh.

Nedepunerea declaraţiei 200 se sancţionează, aşa că trebuie neapărat depusă, se poate depune până la 25 mai 2015, iar dacă tot scoţi bani din buzunarul tău, de ce să nu îi dai cuiva care îi foloseşte într-un scop bun? Ceea ce este cel mai important de reţinut este că tu nu plăteşti nici un cost, căci fie că vrei sau nu, suma de 2% se duce oricum undeva, fie spre stat sau spre ONG, aici este alegerea ta. Dar cred că ştim cu toţii cât de bine se descurcă statul cu resursele noastre şi câtă nevoie au ONG-urile de ele.

Declaraţia 200 fiind depusă la ANAF probabil îţi va lua ore întregi să stai la coadă, dar este obligatoriu. Pentru a nu-ţi pierde timpu în totalitate îţi sugerez să profiţi de puţinul timp liber şi să te gândeşti la ce a făcut statul până acum cu banii tăi (i-a băgat în buzunar) şi la câte proiecte de într-ajutorare poate face un ONG ca cel amintit mai sus. Poate că a venit timpul ca românii să ştie să decidă singuri unde se duc banii pentru care ei muncesc zilnic.

De asemenea, asigură-te din timp că găseşti cea mai bună cazare atunci când pleci în călătorii sau vacanţe prelungite pe timpul verii. După ce ţi-ai bătut atât capul cu declaraţia 200, cred că ai nevoie de ceva timp liber. Dar sunt sigură că meriţi o vacanţă numai pentru a te răsplăti pentru fapta bună pe care ai făcut-o şi pentru că nu ai mai lăsat statul să-ţi „fure” banii încă o dată.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

Un răspuns la “Stă în puterea ta să ajuţi!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s