Categorii
Recenzii

Recenzie „Zece negri mititei” de Agatha Christie

11139854_803896193026488_302291128_n

Titlu: Zece negri mititei

Autor: Agatha Christie

Nr de pagini: 265

Editura: RAO

Anul apariţiei: 2013

Disponibilă la reducere: Librăria Online Libris

Five-star-feedback-on-oDesk

Dacă aş fi putut, i-aş fi acordat 10 din 5 stele, pentru că mi-a sucit minţile!

Goodreads

Mi s-a spus în repetate rânduri cum că „Zece negri mititei” este cea mai bună carte a Agathei Christie. Acum, după cum câţiva dintre voi, şi anume cei care-mi urmăresc blogul de ceva timp, s-ar putea să ştie, am recenzat şi „Cu cărţile pe faţă” de Agatha Christie (click pe titlu pentru recenzie) şi mi-a plăcut enorm, dar cea de faţă, m-a dat peste cap, la propriu!

„Zece…” Zece străini sunt atraşi de un misterios U.N. Owen, într-o casă de pe o insulă izolată, din apropierea Devon-ului. „Nouă… ” În timpul cinei, un mesaj înregistrat îi acuză pe fiecare în parte de câte o crimă, iar în final, în aceeaşi seară, unul dintre oaspeţi moare. „Opt… ” Rupţi de lume din cauza unei furtuni violente şi urmăriţi de versurile unei vechi poezii pentru copii, care numără descrescător de la zece la zero, oaspeţii lui U.N. Owen încep, unul câte unul, să moară. „Şapte… ” Care dintre ei este criminalul? Oare va supravieţui cineva?

Ar fi trebuit să fiu frustrată pe parcursul lecturii deoarece imediat cum suspectam pe cineva, murea. Şi apoi trebuia să-mi îndrept suspiciunile către altcineva. Dar nu m-a frustrat deloc. Din contră, eram din ce în ce mai pornită să aflu cine este criminalul şi nu înţelegeam cine ar putea fi.

Recunosc, am avut un miliard de suspiciuni, dar reuşisem să anticipez finalul. Undeva pe la jumătatea cărţii m-am gândit la această ipoteză, dar mi-am zis că nu merită să îi acord importanţă, dar am greşit căci aveam dreptate.

E foarte greu să-ţi dai seama cine este criminalul şi de ce face ceea ce face, de ce totul este ca un joc, dar este extrem de frumos să nu şti la ce te poţi aştepta, cine va fi următoarea victimă, dar începi să îţi dai seamă ca mor într-un fel poetic. Lasă-mă să-ţi arăt.

11123562_803901306359310_567411929_n 11139573_803901296359311_224274825_n

Tot ce îţi pot spune este că nimic nu este ceea ce pare a fi, iar finalul este departe de orice aşteptări ai fi avut tu. Mărturisesc că mi-a pus mintea la mare încercare şi în dificultăţi pe care nu le-aş fi putut înţelege fără epilog, dar toate ca toate, merită toate stelele din univers pentru că este un roman excepţional!

Dacă vrei să dezlegi şi tu enigma celor zece negri mititei, atunci îţi sugerez să iei repede cartea şi să te apuci de citit, mai e şi micuţă, se citeşte imediat!

”Cât trăim, suntem mereu la un pas de moarte.”

Cu acest prilej, aş dori să mulţumesc Librăriei Online Libris care, în urma colaborării, mi-a oferit “Zece negri mititei” de Agatha Christie. Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

9 răspunsuri la “Recenzie „Zece negri mititei” de Agatha Christie”

Si mie mi-a placut mult! De mult asteptam sa citesc o carte de genul acesta, cu atata suspans… 🙂 Este romanul meu politist preferat!

Apreciază

Eu am citit Zece negri mititei anul trecut, de Revelion. Și, pentru că nu vroiam să las o carte neterminată pe anul viitor,a m citit-o toată într-o zi. A fost frumoasă, cu adevărat. Și pe deasupra, sinistră. Păcat că pentru mine finalul n-a fost deloc o surpriză, fiindcă citisem deja finalul (tâmpita de mine !!!).

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s