11180286_807593269323447_158737399_n

Titlu: Alegerea, vol I, Alegerea

Autor: Kiera Cass

Editura: LEDA

Anul apariţiei:2014

Număr de pagini:368

Disponibilă: Librăria Online Libris şi Grupul Editorial Corint

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads.

 „O poveste captivantă… Iubitorii cărţilor de dragoste vor fi fascinaţi de universul acestei ţări cu o istorie alternativă şi îşi vor dori să fie deja publicat romanul următor al acestei serii pline de glamour.” – SCHOOL LIBRARY JOURNAL

Am primit „Alegerea” de Kiera Cass tot la un schimb, la fel ca şi Regatul Umbrelor de Leigh Bardugo (click pe titlu pentru recenzie). În ambele cazuri, am fost complet satisfăcută de poveşti, de felul de a scrie al autorilor şi nu îmi pare rău nici o secundă că am făcut schimbul.

Pentru treizeci şi cinci de fete, Alegerea este o şansă unică în viaţă. Le oferă posibilitatea de a fi transportate, ca nişte cenuşărese, într-o lume a luxului şi strălucirii, a rochiilor elegante şi bijuteriilor sclipitoare. De a locui într-un palat şi de a lupta să cucerească inima unui prinţ. Pentru America Singer, să fie Aleasă e însă un adevărat coşmar, căci asta înseamnă să îşi părăsească familia şi pe omul iubit, pe Aspen, cel care face parte dintr-o castă inferioară. Numai că, uneori, realitatea depăşeşte aşteptările şi, atunci când eroina noastră descoperă că Aspen o înşală şi că prinţul Maxon nu e, nici pe departe, snobul îngâmfat care i se păruse, totul se schimbă şi romantismul începe să plutească în aer.

Mi-a plăcut la nebunie! Eram într-adevăr destul de sceptică în legătură cu ea căci nu ştiam la ce să mă aştept, dar ma surprins într-un mod foarte plăcut şi spun cu mâna pe inimă că nu am mai putut să o mai las din mână. Am citit până la 3 dimineaţa în zile de şcoală şi nu regret nici un minut că am făcut asta.

Mi-a plăcut în special faptul că am reuşit să mă conectez cu personajul principal, ceea ce mărturisesc că nu mi se întâmplă des, dar împărţim anumite opinii comune în legătură cu rochiile, bijuteriile şi machiajul, dar nu numai.

M-am îndrăgostit pe loc de prinţ, eram sigură încă de la început că nu e ceea ce pare, că îl voi plăcea, că va fi un adevărat gentleman aşa cum îşi doresc majoritatea femeilor să aibă un bărbat. M-a ajutat mult faptul că l-am plăcut încă de la început şi că am putut privi şi în sufletul lui, dar şi în sufeltul ei.

Atâtea întrebări fără răspuns îmi mişună acum prin creier, prin nervi şi vene şi ajung la inimă. Apoi începe să bată mai tare şi să îmi dea uşoare goluri în stomac. Îmi pare sincer rău că nu avem şi noi o continuare, dar am înţeles că aceasta a fost decizia editurii respective. Să sperăm că într-o zi o voi putea citi.

Până atunci rămân cu întrebările mele nerăspunse şi vă îndemn pe toţi cei care nu au pus mâna pe ea să o facă curând.

„Romanul de debut al lui Cass se citeşte pe nerăsuflate şi e mai puţin dur decât Jocurile Foamei. Iar acţiunea alertă îi face pe cititori să aştepte cu sufletul la gură continuarea.” BOOKLIST   

Mereu cu drag,

1343881

8 răspunsuri la „Recenzie „Alegerea” de Kiera Cass”

  1. Avatarul lui faithsbooks

    Deci, tu, draga mea Andreea, citeşti tot ce vreau să citesc eu. :))
    Oricum, ne asemănăm la gusturi. Oficial, te declar ochii mei în cărțile pe care nu le-am citit. 😉
    Urmează să citesc şi eu Alegerea. Sper. În orice caz, mă bucur că ai avut parte de o lectură plăcută.
    Ce recenzii să mai aştept? Ce mai citeşti?
    Îți ador blogul, keep going like that. ♥

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Multumesc dulce! ^_^ Va veni in curand, cel mai probabil maine, recenzia pentru Provocarea vol 1 si 2, apoi urmeaza o incredibila calatorie-maraton prin Instrumente mortale! ^_^ Tu ce mai citesti? Cum e cioburi de stele?

      Apreciat de 1 persoană

      1. Avatarul lui faithsbooks

        Plăcerea e de partea mea. ^_^
        Sper să îți placă IM, e una dintre seriile mele preferate. Deşi, primul volum nu e impresionant, la al doilea totul devine mai intens. Deci, să nu te laşi.
        Cioburi de stele e cute. Nu pot să zic că e o carte de cinci stele, dar a evoluat surprinzător şi plăcut. 🙂 Nu prea am timp să citesc în cursul săptămânii, dar sper să o termin în weekend, pentru a putea începe trilogia Grisha. ♥

        Apreciază

      2. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Așa să faci! Astăzi am primit cadou Vocea pumnalului de Patrick Ness și cred că mă apuc de ea chiar acum. Nu mă pot abține! 😳😳

        Apreciat de 1 persoană

      3. Avatarul lui faithsbooks

        Ah, da? Mă bucur pentru tine. 🙂
        Aştept recenzia atunci. ♥

        Apreciază

      4. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Cât de repede pot! :*

        Apreciat de 1 persoană

  2. Avatarul lui 2015 Reading Challenge PART II + Anunţarea câştigătorului concursului |

    […] ¤O carte cu un triunghi amoros: Alegerea- Kiera Cass […]

    Apreciază

  3. Avatarul lui Recenzie Elita de Kiera Cass |

    […] că am recenzat şi primul volum Alegerea de Kiera Cass (click pe titlu pentru recenzie) şi regret că nu am pus mâinile pe volumul doi Elita de Kiera […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum