11304525_823919847690789_1386367356_n

Titlu: Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere

Autor: Jennifer E. Smith

Număr de pagini: 256

Editura: Epica

4stars

Goodreads

„Cine şi-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul?”

Pot să spun, în primul şi în primul rând, că „Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere” de Jennifer E. Smith mi-a întrecut orice aşteptare posibilă, dar despre asta vorbim puţin mai jos, după ce vezi descrierea:

Pentru tânăra de şaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum…
Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York şi e pe cale să întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătoreşte, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viaţa ei.
Apoi, aşteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlneşte pe Oliver. E britanic. Şi e foarte drăguţ. Şi o va însoţi în noul ei zbor.
Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley şi Oliver se pierd unul de altul în aglomeraţia din aeroport, la sosire.
Îi va aduce oare soarta din nou împreună?

Desfăşurată pe parcursul a douăzeci şi patru de ore, povestea lui Hadley şi a lui Oliver ne vorbeşte despre relaţiile de familie, despre a doua şansă şi despre dragostea la prima vedere.

Pentru început, cum ştiţi deja că sunt mare fan booktube (englezesc şi american, că români nu prea avem), m-am uitat la multe tururi ale bibliotecilor şi vedeam cartea aceasta des urmată de afirmaţia „nu ma citit-o încă şi nu cred că mă voi apuca prea curând” şi am început să prind ideea că nu ar fi cine ştie ce. Plus că şi coperta mi se pare că are o tentă oarecum copilăroasă (deşi port un mare respect Editurii Epica pentru că adoptă coperţile originale).

Intrând în acţiunea acestei cărţi nu m-am aşteptat la prea multe lucruri surprinzătoare şi evenimente grozave, dar m-am surprins pe mine terminând-o în vreo 3 ore şi-un pic.” Deci, până la urmă, a fost chiar o carte bună” mi-am zis în sinea mea după ce am terminat-o.

A fost extrem de amuzantă (dacă şti să te prinzi de unele glume şi ironii) şi destul de romantică, dacă îmi pot permite să folosesc un asemenea adjectiv. Nu a fost de genul „hai să alergăm împreună pe plajă la apus până la adânci bătrâneţi”, a fost romantică în sensul drăguţ, adolescentin, plin de speranţă.

Şi în toată ce-a de-a doua jumătate a cărţii am stat cu sufletul la gură sperând la un miracol absolut. Dacă mi s-au atins aşteptările, nu-ţi mai spun că afli tu singur!

Cert este că am scăzut o stea doar pentru că putea fi puţintel mai bună. La drept vorbind, i-aş fi acordat cam 4.5 steluţe pentru că a fost drăguţă, amuzantă, o lectură uşoară, practic am zburat printre pagini şi a fost chiar intrigantă. Doar am simţit că i-a lipsit acel ceva care să o facă să strălucească, parcă a fost totul prea mult lăsat pe mâna destinului.

Toate ca toate, a fost o lectură extraordinar de realistă, nu m-am simţit de parcă ar fi orice carte obişnuită ci dimpotrivă chiar o carte specială. Sper să aveţi şi voi şansa cândva să o citiţi. Sincer, cred că este genul de carte care ar scoate pe oricine dintr-un reading slump. Aşa că dacă te şti cu musca pe căciulă, dă-i bătaie!

„Oliver e ca un cântec pe care nu şi-l poate alunga din minte. Oricât de mult s-ar strădui, melodia întâlnirii lor i se derulează prin gând ca o buclă nesfârşită, de fiecare dată la fel de surprinzător de plăcută ca şi precedenta, ca un cântec de leagăn, ca un pslam, şi nu crede că s-ar putea sătura vreodată să-l audă.”

Rămâi zâmbitor,

1343881

14 răspunsuri la „Recenzie „Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere” de Jennifer E. Smith”

  1. Avatarul lui faithsbooks

    Eu! Eu mă simt cu musca pe căciulă! Sunt într-un reading slump infernal. Şi ştiu că aşa va fi cam până pe la sfârşitul lunii. Aşa durează la mine, în jur de o lună şi nicio carte nu mă poate scoate din această stare.
    Mă bucur, totuşi, că tu te mişti repede cu titlurile primite de la Epica şi că toate ți-au plăcut. Mai e Inceputul tuturor lucrurilor, nu? O am şi eu. Poate o citim împreună. Poate.
    Mulțumim pentru recenzie! Te pup! ^_^

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Sigur că o putem citi împreună! La mine durează un reading slump câte două, chiar trei luni. Tu ești mai norocoasă :*

      Apreciat de 1 persoană

      1. Avatarul lui faithsbooks

        Ah, da? Cred că atunci chiar sunt norocoasă, dar şi o lună mi se pare mult…
        Nu ştiu dacă o vom citi împreună, totuşi. Parcă îmi lipseşte esența vieții, adică cheful de citit. :((

        Apreciază

      2. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Momentan sunt ocupată cu Four și Circul nopții, când ești gata de citit, îmi spui :*

        Apreciat de 1 persoană

      3. Avatarul lui faithsbooks

        Ah, serios? Ce drăguț. Îmi doresc să putem face asta, dar chiar nu vreau să te întârzii cu lectura sau ceva de genul ăsta.
        Eu cred că o să o încep prin iulie, deci…

        Apreciază

      4. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Oh, nu stiu daca mai pot astepta atat, dar ne punem pe alta carte in iulie atunci :*

        Apreciat de 1 persoană

      5. Avatarul lui faithsbooks

        Hmm, da, ar fi frumos!♥
        Trebuie doar să vorbim (poate pe Hangouts sau Facebook) şi să ne decidem care va fi cartea. Desigur, dacă tu chiar îți doreşti. 😀

        P.S.: Am văzut că ai menționat booktube-ul în recenzie şi voiam să te întreb care este booktuber-ul tău preferat fiindcă şi eu sunt un fan înfocat al acestei comunități. La mine, e Sasha Alsberg de la abookutopia.

        Apreciază

      6. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Tot Sahsa si la mine! Dar imi place si de Kar de la katytastic si de Kas de la LittleBookOwl ❤ Sigur ca imi doresc! :*

        Apreciat de 1 persoană

  2. Avatarul lui bookysme

    Vad ca te-ai pornit pe cele de la Epica. ❤ In clipa asta, te invidiez! Stii cum imi fug ochii dupa cartile din biblioteca, mai ales ca nu pot citi nimic inafara de cursuri? :)))

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Of, te cred. Dupa ce iesi din sesiune cred ca faci propriul tau Read-a-thon! Dar la anul dau BAC-ul asa ca profit de vara asta :))

      Apreciat de 2 persoane

  3. Avatarul lui With love, Nadia

    Pare foarte interesanta! O voi trece pe lista cartilor pe care trebuie sa le citesc in vara asta ♥

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Chiar e o carte de vara! Gandeste-te ca eu am citit-o in cateva ore fara sa ma doara capul!

      Apreciat de 1 persoană

  4. Avatarul lui Book haul de vară!! |

    […] Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere de Jennifer E. Smith – Primită pentru recenzie de la Editura Epica. […]

    Apreciază

  5. Avatarul lui Ce am citit vara asta?? |

    […] 9 iunie 2015: Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere- Jennifer E. Smith […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum