Categorii
Recenzii

Recenzie „Începutul tuturor lucrurilor” de Robyn Schneider

11124901_832493320166775_2033252658_n

Titlu: Începutul tuturor lucrurilor

Autor: Robyn Schneider

Număr de pagini: 304

Editura: Epica

Disponibilă: Librăria Online Libris, Librăria Online Librex, Editura Epica

4stars

Goodreads

„Cassidy se purta azi de parcă nu se mai sătura de cineva şi mâine îşi pierdea complet interesul. Lasă în urmă o dâră de inimi frânte, şi ori nu-şi dă seama, ori nu-i pasă.”

Am cumpărat „Începutul tuturor lucrurilor” de Robyn Schneider mai mult sau mai puţin dintr-un exces de dorinţă pentru a citi cât mai multe cărţi publicate la Editura Epica. Asta s-a întâmplat prin mai când era şi mare reducere pe Libris la toate cărţile semnate Epica şi din păcate nu am avut când să o citesc decât acum. Parcă mă trece un tremurici când îmi dau seama că nu mai am decât o carte a editurii, „Fără speranţă” de Coleen Hoover, necitită. Dar nu disperăm, un nou colet este pe drum!

Ezra Faulkner trebuia să fie regele balului, dar asta a fost înainte – înainte ca iubita să-l înşele, înainte ca un accident de maşină să-i sfărâme genunchiul şi înainte să se îndrăgostească de fata cea nouă, Cassidy Thorpe.

Ezra Faulkner, băiatul perfect și admirat de toți, este convins că oamenii sunt sortiți ca la un moment dat pe parcursul existenței lor să apară o tragedie – o singură întâmplare, – în urma căreia viața este privită cu alți ochi, abia atunci fiindu-le dat să trăiască lucruri cu adevărat importante. Momentul lui tragic, de cumpănă, a sosit atunci când era pregătit să le piardă pe toate: într-o noapte îngrozitoare, un şofer neatent îi distruge genunchiul lui Ezra, cariera lui sportivă şi viața socială.

Acum, că nu mai e candidatul preferat pentru titlul de Regele Balului, Ezra ajunge la masa excluşilor unde o cunoaşte pe Cassidy Thorpe. Cassidy e diferită de toți oamenii pe care Ezra i-a întâlnit vreodată – e firească fără să facă eforturi şi extraordinar de inteligentă.

Împreună, Ezra şi Cassidy descoperă flash mob-urile, comorile îngropate şi un pudel care ar putea fi reîncarnarea lui Jay Gatsby. Dar pe măsură ce Ezra se dedică unor studii noi, unor prietenii noi şi unei iubiri noi, descoperă că unii oameni, aidoma cărților, sunt uşor de interpretat greşit. Şi acum trebuie să analizeze: dacă acel moment tragic, de cumpănă, a lovit deja, ce te mai faci atunci când ești nevoit să înfrunți ghinioanele care nu încetează să apară?

„Începutul tuturor lucrurilor” de Robyn Schneider mi s-a părut a fi o carte extrem de amuzantă. Adică dacă eşti aşa citior înrăit şi mai şti şi ceva engleză, te prinzi de glume imediat. Eu am râs cu gura până la urechi şi asta nu mi s-a mai întâmplat până acum cu o carte! Glumele acelea erau chiar reuşite, nu m-aş fi gândit niciodată la aşa ceva.

Lăsând la o parte glumele, acţiunea a fost şi ea la locul ei. Cu vânători de comori şi gesturi neaşteptate. Nu aş fi crezut că m-ar intriga atât de mult, dar a făcut-o. Am numai cuvinte de laudă la adresa construirii personajelor, la modul degajat al limbajului adolescenţilor din zilele noastre.

De asemenea, eu sunt mare fan Jay Gatsby şi mi-a plăcut că aproape în fiecare capitol personajul principal, Ezra, spunea ceva despre personaj, respectiv despre cartea lui F.Scott Fitzgerald.

Dacă am tot lăudat-o, atunci de ce i-am dat 4 stele, te întrebi?

Pentru că a fost o lectură uşoră, dar nu genul acela care te dă peste cap într-un anumit mod. Am văzut că pe copertă scrie că îţi rupe inima şi într-un fel te înstristează, dar nu într-un asemenea hal. Cred doar că unele evenimente din trecut puteau fi mult mai bine detaliate şi că s-ar fi putut acorda mai multă atenţie unor subiecte delicate.

Toate ca toate mi-a plăcut, dar am găsit unele elemente tipic clişeice peste care am decis să trec cu vederea deoarece nu erau chiar atât de grave. În plus, finalul este uşor de anticipat până la un anumit punct când îţi dai seama că ai greşit anticiparea finalului şi eşti praf -cel puţin, aşa i s-a întâmplat mie-.

„Trecem unii prin vieţile celorlalţi ca nişte fantome, lăsând în urmă amintiri care ne bântuie despre oameni care nu au existat niciodată. Dar, în cele din urmă, noi alegem felul în care ne văd ceilalţi. Şi eu aş prefera să fiu ţinută minte greşit. Te rog, Ezra, ţine-mă minte greşit.”

Acum că am rămas în pană de epice, lasă-mi în secţiunea pentru comentarii nişte titluri care crezi că s-ar potrivi gusturilor mele.

Rămâi zâmbitor,

1343881

11 răspunsuri la “Recenzie „Începutul tuturor lucrurilor” de Robyn Schneider”

Recomandarea mea epică: Eu zic că „Slam. Din dragoste pentru Layken” de Colleen Hoover e pentru toată lumea, indiferent de gusturi. Poate mă înșel, dar e improbabil. Am IUBIT-o!
Deci, se pare că și cartea lui Schneider ți-a plăcut. Sper să mă apuc și eu de ea curând, glumele menționate m-au făcut mai curioasă decât eram înainte. Dar nu vreau să mă forțez să o citesc, totuși. Știi tu, reading slump și toate alea… 😦 Nu mi-ar mai plăcea la fel de tare, dacă mă forțez, cred eu.

Apreciază

Sigur ca nu-ţi va plăcea. Când eşti în reading slump trebuie să stai liniştită sau să citeşti o carte care te va scoate cu siuranţă în loc să te adâncească mai mult. Poţi să încerci să citeşti o carte care ţi-a plăcut extrem de mult. Asta ajută de obicei. Spor!

Apreciat de 1 persoană

Hmm, îmi pare genul cărții „Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere”, adică amuzantă și interesantă, dar o lectură ușoară, de vară (rimă!). Oricum, sunt în urmă cu aparițiile, așa că îți mulțumesc pentru recomandare, sper să reușesc să o citesc 😀 Și ca să îți întorc favorul, îți recomand și eu Mare Tranquillitatis, carte pe care am citit-o și recitit-o deja de 4 ori și de care nu mă satur. Dar, în principiu, mai toate titlurile editurii Epica 😀

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s