11655590_838695109546596_1239804693_n

Titlu: Eve, Vol II, Sacrificiul

Autor: Anna Carey

Număr de pagini:320

Editura: LEDA

Anul apariției:2012

Disponibil: Editura Leda

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads

IUBIRE, AVENTURĂ ŞI SACRIFICIU ÎNTR-O LUME DEVASTATĂ


Am citit  „Eve, vol II, Sacrificiul” de Anna Carey anul trecut pe vremea asta, dar acțiunea încă este extrem de vie în mintea mea și îmi amintesc toate sentimentele pe care le-am avut pe când am citit romanul. Am făcut și recenzia primului volum tot acum un an și probabil că ar trebui să o citești mai întâi pe aceea și mai apoi să revii.

(Click aici pentru a citi recenzia primului volum)

Pentru prima oară de când a evadat de la Şcoală, Eve şi-a găsit pacea.
Locuieşte în Califia, un paradis pentru femei, la adăpost de soarta îngrozitoare care le aşteaptă pe orfanele Noii Americi. Dar siguranţa ei are un preţ: a fost obligată să-l abandoneze pe Caleb, singur şi rănit, la porţile oraşului. Când aude că acesta se află în pericol, încearcă să-l salveze, însă e prinsă şi dusă în Oraşul de Nisip, capitala Noii Americi.
Captivă între zidurile Oraşului, Eve descoperă un secret cumplit despre trecutul ei şi e forţată să se confrunte cu o crudă realitate. Aflând că iubitul ei este în viaţă, ea încearcă să evadeze pentru a fi împreună – însă consecinţele ar putea fi tragice. Şi atunci, trebuie să facă o alegere disperată, altminteri riscă să-l piardă pe Caleb pentru totdeauna.

Probabil că acum te întrebi de ce nu am făcut recenzia acum un an, că doar aveam blogul pe atunci. Ei bine, răspunsul este simplu: mi-am promis mie că voi face recenzia doar atunci când se va anunța publicarea ultimului volum al triologiei. Așteptarea a fost lungă, dar iată că a venit momentul, iar volumul trei este pe cale să apară în lunile următoare.

Sentimentele mele legate de Eve? Pură afecțiune și nimic mai mult.

În primu rând, eu sunt una dintre multele ființe care cred cu adevărat în puterea feminină și asta vrea să sublinieze triologia. Mi-a plăcut la nebunie să văd și eu o lume în care femeile nu sunt slabe și subevaluate, o lume în care oamenii sunt egali. Și am descoperit-o pe Eve, o adevărată luptătoare între atâtea femei care doar și-au îndurat soarta.

În al doilea rând, cum ar fi putut să nu mă intrige un așa impecabil fel de a scrie? Adică una e să scrii bine, dar Anna Carey chiar scrie frumos. M-a făcut să simt ca iau parte la acțiune, că sunt una cu personajul principal, că pot să simt alături de ea, să mă bucur, să plâng, să țip sau să râd. A făcut toate astea posibile de la primele pagini și am știut că sunt iremediabil îndrăgostită de această serie după ce am terminat primul capitol.

Nu știu ce să mai adaug, căci abia aștept să-mi pun mâinile pe ultimul volum, că de mult timp mai stau după el!

Mereu aud numai întrebarea ok, dar merită? Păi logic că merită! Că nu i-am dat 5 steluțe degeaba! M-a prins cum rareori reușește vreo carte! Dacă mă cunoști, ști deja cât sunt de pretențioasă și cât de subiective sunt rating-urile mele de pe Goodreads. Cred că ar fi meritat 5/10, dar cum nu pot mai mult, m-am mulțumit cu ceea ce am.

Tot ce îți pot spune este să nu ai dubii în legătură cu seria. De fapt, dacă ai citit primul volum, îmi este clar că nici măcar nu citești recenzia aceasta ci te-ai apucat deja de al doilea. Eu așa am făcut!

Recomand cu drag acest roman celor care cred cu tărie că femeile pot și că femeile sunt capabile să facă și treburi de bărbat. Și celor care nu văd nimic rău într-o femeie care alege să aibă grijă de ea, mai presus de a lăsa un bărbat să facă ce-i mai greu. Și nu în ultimul rând, celor cărora nu le este frică să le fie făcută inima fărâmițe de câteva pagini și puțină cerneală.


„-Există milioane de stele, fiecare strălucind și arzând în același timp. Și ele mor ca orice altceva- trebuie să le apreciezi înainte să dispară.”

Rămâi zâmbitor!

1343881

8 răspunsuri la „Recenzie „Eve, vol II, Sacrificiul” de Anna Carey”

  1. Avatarul lui gabrielamocanu

    Wow, ai scris foarte frumos despre aceasta carte. Intr-adevar, nu iti citesc blogul de multa vreme si nu am apucat sa citesc recenzia primului volum dar sincer deja mi se pare o carte uimitoare! Hmm … puterea femeilor? Clar va ajunge in lista mea ” Trebuie neaparat se le citesc!!! ” 🙂

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Crede-mă că nu am trăncănut degeaba, chiar sunt cărți superbe. Le-am citit pe amândouă în două nopți la rând.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Avatarul lui faithsbooks

    E uimitor cât de faimoasă este seria şi câtă lume mi-a lăudat-o şi eu tot n-am citit-o.
    Mulțumim pentru recenzie, Andreea! Sper să îi vină şi ei rândul.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Sper sa o citesti cat mai curand!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Avatarul lui Diana NM

    Si eu am citit seria si o recomand cu caldura de fiecare data cand am ocazia. A fost prima distopie pe care am citit-o si cea care mi-a ramas in suflet. Ma bucur ca si tie ti-a placut ^_^

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda! ^_^

      Apreciază

  4. Avatarul lui 2015 Reading Challenge PART II + Anunţarea câştigătorului concursului |

    […] ¤O carte a cărei acţiuni se petrece în viitor: Eve, vol II, Sacrificiul- Anna Carey […]

    Apreciază

  5. Avatarul lui Recenzie Eve: Răzvrătirea de Anna Carey |

    […] Eve, vol II, Sacrificiul de Anna Carey […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum