Categorii
Recenzii

Recenzie „Oraşul Sufletelor Pierdute” de Cassandra Clare

11749651_849423791807061_1315890749_n

Titlu: Instrumente mortale, vol V, Oraşul Sufletelor Pierdute

Autor: Cassandra Clare

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2014

Număr de pagini: 480

Disponibilă la reducere: Librăria Online Libris

4stars

Goodreads

Dragoste. Răzbunare. Sânge. Trădare.


Deoarece este o serie destul de mare, am recenzat fiecare volum până în acest punct, Oraşul Sufletelor Piedute de Cassandra Clare fiind ultimul volum publicat la noi şi penultimul din serie.

Vezi şi recenziile anterioare dând click pe titluri: Oraşul Oaselor, Oraşul de Cenuşă, Oraşul de Sticlă şi Oraşul Îngerilor Căzuţi.

Când Jace şi Clary se întâlnesc din nou, Clary este îngrozită să afle că magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul său Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se află acum în slujba răului. Conclavul este hotărât să îl distrugă pe Sebastian, dar nu există nicio modalitate de a face rău unuia fără a-l răni pe celălalt. În vreme ce Alec, Magnus, Simon şi Isabelle negociază cu elfii luminii, cu demoni şi cu  nemiloasele Surori de Fier pentru a încerca să-l salveze pe Jace, Clary joacă şi ea un joc periculos.

Eşecul ar însemna nu doar pierderea propriei vieţi, ci şi a sufletului lui Jace. Clary este dispusă să facă orice pentru Jace, dar poate să mai aibă încredere în el?

Sau este cu adevărat pierdut?

Ei bine, în recenzia volumului patru am făcut-o pe autoare cu ou şi cu oţet şi sunt sigură că merita asta!

Dar văd că în acest volum s-a mai dat pe brazdă şi chiar a scris o carte impresionant de bună. Nu mă aşteptam având în vedere circumstanţele de două stele ale volumului anterior.

Iată că am ajuns să o laud din nou, dar nu fără sens.

Bineînţeles că primele 100 de pagini au fost fără folos, după cum ne-am prins cu toţii deja de stilul ei de a aborda un roman aşa că pe asta am lăsat-o de la mine, dar nu fără să îi scad o stea din rating.

Acum că mă gândesc mai bine, mi-a plăcut mult Oraşul Sufletelor Pierdute, mi se pare că a pus mult efort şi multă muncă în realizarea volumului şi o apreciez pe autoare pentru acest gest măreţ de a se preocupa de ceea ce aşterne pe foaie!

Cred că deja te-ai obişnuit cu tiparul meu, una albă una neagră în cazul acestei serii, dar este ceea ce este.

Pe cât de nefolositor şi supraestimat a fost volumul trecut, pe atât de superb şi de bine-gândit a fost acest volum, surprinzător. Mare şoc.

Într-un fel am ştiut de la început că îl voi îndrăgi, nu ştiu cum, dar m-am împins să-l citesc şi l-am dat gata într-o zi sau cam aşa ceva.

Mi-a plăcut mult acţiunea şi în special majoritatea schimbului de replici dintre personaje şi glumele puse la locul lor, la momentul potrivit. Nu am nimic de obiectat, decât acele prime pagini care-mi stau aşa în creieri că puteau fi mai bune!

Am fost surprinsă plăcut şi oricine a avut tăria să treacă peste volumul patru cu bine, îi promit că lucrurile se îmbunătăţesc radical în volumul cinci! Acum nici nu ştiu dacă să aştept sau nu să citesc ultimul volum (atunci când se va publica la noi) căci îmi este teamă să nu-mi distrugă scurta bucurie pe care am avut-o cu volumul acesta.

Cu acest prilej, aş dori să mulţumesc Librăriei Online Libris care, în urma colaborării, mi-a oferit Oraşul Sufletelor Piedute de Cassandra Clare . Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.


„- Am un plan.
El gemu.
– De asta mi-era teamă.
– Planurile mele nu sunt dezastruase.
– Planurile lui Isabelle sunt dezastruase. Simon îndreptă degetul spre ea: Planurile tale sunt sinucigașe. În cel mai bun caz.”

Rămâi zâmbitor!

1343881

6 răspunsuri la “Recenzie „Oraşul Sufletelor Pierdute” de Cassandra Clare”

Deci, asta înseamnă că vol. 6 nu îți va plăcea? Să sperăm că da căci e de vreo 3-4 ori mai mare decât restul. Şi un monstru ca ăla o să te plictisească şi o să îți ia mult din timp dacă nu îți place.
Dar nu vedem partea bună. Dacă te apuci de Dizpozitive Infernale şi sistemul e acelaşi, or să-ți placă vol. 1 şi 3 şi nu o să-ți placă 2. Deci vei avea o părere generală bună. Să sperăm că nu e invers! :))

Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s