Categorii
Recenzii

Recenzie „E uşor să te iubesc” de Tammara Webber

11778086_849801175102656_448725247_n

Titlu: E uşor să te iubesc

Autor: Tammara Webber

Număr de pagini: 353

Editura: Epica

Anul apariţiei: 2014

Disponibilă: Editura Epica

4stars

Goodreads

SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.

CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…


În primul şi-n primul rând, aş vrea să încep această postare adresându-vă mii şi mii de scuze sincere pentru că nu am mai fost activă pe blog. Motivul este unul simplu, am suferit un interminabil reading slump şi nu prea m-am simţit în stare nici să postez. Am ales să nu mai scriu nimic în loc să fi scris ceva şi să nu fi fost complet eu însămi.

Cei dintre voi care îmi urmăresc contul personal de facebook probabil ştiu deja că am început să citesc „E uşor să te iubesc” de Tammara Webber pe când eram la mare şi din păcate nu am reuşit să citesc decât vreo 50 de pagini atunci când stăteam pe burtă la plajă. Apoi s-a întâmplat un accident nefericit care s-a soldat cu perechea mea de ochelari ca victimă, astfel am fost împiedicată de la citit pentru aproape o săptămână până când i-am recuperat de la garanţie.

Toate ca toate, astăzi după-masă i-am primit înapoi şi de atunci tot am citit ca nebuna (bucuria de a ieşi din reading slump) şi am terminat şi cartea cu această ocazie!

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.

Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.

Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.

Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?

De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.

Dat fiind că este vară şi nimeni nu vrea să citească romane grele şi nesfârşite (sau poate că aşa-s numai eu) am decis să mă axez mai mult pe cărţi contemporane care sunt frumoase şi uşor de citit.

Zis şi făcut! Am zburat printre pagini (acum că am putut vedea paginile) şi nu m-aş fi putut bucura mai mult de atât de o carte aşa frumoasă şi senină ca vremea de afară! Bine.. exceptând violul şi repetatele altercaţii, povestea de dragoste a fost suficient de senină pentru mine.

Probabil că acum a răsărit într-un colţ al minţii tale întrebarea „Dar de ce dracului doar patru stele, Andreea?”, iar răspunsul este cât se poate de simplu: pentru că mi s-a părut uşor exagerată la anumite faze.

Ce vreau să spun cu asta? Personajul principal a fost destul de prostănacă (sau aşa a vrut să pară), iar la un moment dat, cam pe la jumătatea cărţii, autoarea a încercat să facă o întorsătură de situaţie care mie mi s-a părut un fail total.

Adică îmi dădusem seama încă din primele câteva capitole adevărul pe care Jackie era prea „oarbă” ca să-l vadă. Fie vorba-ntre noi, nu cred că există cineva care să nu se fi prins de schemă. De aici şi steluţa în minus.

Totuşi, pentru mine a fost o lectură frumoasă, scrisă exact cum trebuie (înafară de acel aspect mai sus menţionat) care nu m-a făcut numai să râd, ci şi să plâng în egală măsură. Sinceră să fiu, nu văd nici un motiv real pentru care nu aş recomanda-o oricui, totuşi atenţie la vârsta indicată, probabil că nu ar fi cazul să o citeşti dacă ai sub 18 ani pentru că sunt nişte scene nu tocmai inocente strecurate pe ici, pe colo.


„Mi-a luat una dintre mâini într-a lui şi eu i-am dus-o pe cealaltă la faţă, întrebându-mă cum de ochii lui puteau arăta tăiaţi în gheaţă şi totuşi să mă încălzească până în suflet.”

Rămâi zâmbitor!

1343881

13 răspunsuri la “Recenzie „E uşor să te iubesc” de Tammara Webber”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s