Categorii
Recenzii

Recenzie Regatul furtunilor de Leigh Bardugo

11857546_857988814283892_1587889007_n

Titlu: Triologia Grisha, vol II, Regatul furtunilor

Autor: Leigh Bardugo

Editura: Trei

Anul apariţiei:2014

Număr de pagini: 432

Disponibilă: Librăria Online Librex

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads

„Slăbiciunea e o mască. Poart-o oricând vrei ca lumea să ştie că eşti şi tu om, dar niciodată când simţi că eşti slabă.”


Cu ceva timp în urmă am citit Regatul umbrelor de Leigh Bardugo (click pe titlu pentru recenzie) şi mi-am zis „Distopie mai frumoasă ca aceasta nu mi-a fost dat să citesc!” şi cu gândul în minte că trebuie să termin seria am făcut tot posibilul să o citesc şi iată că Librăria Online Librex mi-a sărit în ajutor şi curând voi posta şi recenzia ultimului volum. Până atunci, să vă povestesc despre cel de-al doilea.

„Întunecatul“, conducătorul Grishei, a supravieţuit bătăliei din Falia Umbrei şi reapare cu o putere înzecită şi un plan diabolic. Cu ajutorul lui Sturmhond, un corsar faimos, Alina Starkov se întoarce în ţara pe care a părăsit-o, hotărâtă să lupte cu forţele ce ameninţă Ravka. Dar pe măsură ce puterea ei creşte, se vede prinsă tot mai mult în jocul de magie interzisă al Întunecatului, ce o îndepărtează de Mal. Alina trebuie să aleagă între ţara ei, puterea pe care o are şi dragostea pentru Mal, altfel riscă să piardă totul în faţa asaltului iminent.

Ce părere am eu despre Regatul furtunilor de Leigh Bardugo, te întrebi? Ei bine, după cum sugerează şi rating-ul de pe Goodreads, cinci steluţe pentru un volum care merita 10/5.

Sinceră să fiu, chiar nu mă aşteptam să fie atât de bun căci de obicei seriile, sau în cazul de faţă triologiile, tind să-şi piardă farmecul pe parcurs. Tocmai de aceea nu prea citesc aşa de multe serii fantastice sau distopice decât dacă aud laude în sus şi-n jos până când mă conving că merită.

Dar am rămas plăcut surprinsă când am văzut că volumul doi al seriei nu este cu nimic mai prejos decât primul. În momentul de faţă consider această triologie mult mai bună decât Divergent şi este în topul preferinţelor mele!

Cam totul îmi aminteşte într-o oarcare măsură de vecinii noştri ruşi de peste hotare, denumirile anumitor obiecte şi băuturi, satelor, oamenilor. Totul are un aer atât distopic cât şi extrem de rusesc! Nu ştiu cum să mă exprim doar că-mi dă acel sentiment că totul s-ar petrece atât de aproape de mine, atât de cunoscut şi totuşi atât de misterios, familiar dar şi bizar. Cred că trebuie să citeşti ca să-ţi dai seama de ceea ce zic, chiar dacă sună puţin nebuneşte.

Adevărul este că îmi place atât de mult încât cred că o să mă apuc să o mai citesc o dată după ce termin şi cel de-al treilea volum, deja mă apucă groaza când mă gândesc că trebuie să ies din această lume atât de curând! Probabil voi mai amâna puţin volumul trei, doar aşa ca să am de ce să mă agăţ!

Trecând peste planurile mele de lectură avansate şi reîntorcându-mă la Regatul furtunilor vreau să spun că merită citită pe deplin! Ştiu că am avut câteva eşecuri literare şi am avut şi un mare reading slump, dar dacă romanul acesta nu m-ar fi scos, nu ştiu ce aş fi putut face! Nu mai simţeam nevoia să mai citesc nimic şi după câteva pagini eram prinsă şi inima mea atârna de un fir de aţă, la fel cum face de fiecare dată când citesc nişte pagini al dracului de bune!


„Ce rană nu putea fi vindecată de puterea Grisha? Una făcută de o creatură care nu ar fi trebuit să existe niciodată.”

Rămâi zâmbitor!

1343881

17 răspunsuri la “Recenzie Regatul furtunilor de Leigh Bardugo”

Ție ți-a plăcut cu o stea mai mult ca mie, se pare. Eu i-am dat 4 steluțe fiindcă mi s-a părut că simt lipsa unui anumit personaj (ştii tu cine) şi pentru că mi s-a părut un pic pierdută atmosfera din primul volum, plus că nu-mi prea place aşa tare de Mal. Însă tot mi-a plăcut foarte mult şi sunt şi eu de acord cu tine: merită citită.
Am cam amânat ultimul volum, dar trebuie să mă pun pe el. Of, atât de multe cărți!

Apreciază

Nu ştiu dacă să citesc ultimele două vol. din Jocurile Foameu, Regatul luminilor, trilogia lui S. Perkins, Anna în veşmânt de sânge, Fata dispărută, Oraşe de hârtie, Al cincilea val, sau Experiment. AJUTOR!!
Mal nu e aşa mişto ca The Darkling. Niciodată nu va fi.

Apreciază

Obsidian, Obsidian, Obsidian! Am citit toate cele trei volume apărute la noi şi mi-au plăcut super mult. Chiar vreau să îți aflu părerea. De-abia aştept să ajungi la ea! Oricum, e singura pe care am citit-o din lista ta, deci alte sugestii nu prea pot să dau. :)))

Apreciază

de foarte mult timp doresc sa citesc trilogia asta. cu fiecare recenzie ma conving tot mai mult cate este de magnifica.
felicitari pentru recenzie si lectura placuta in continuare 🙂

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s