11923421_860585017357605_1492979315_n

Titlu: Triologia Delirium, vol II, Pandemonium

Autor: Lauren Oliver

Număr de pagini:336

Editura: Nemira

Anul apariţiei: 2015

Disponibilă la reducere: Librăria Online Libris

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads

„Aceasta este lumea în care trăim, o lume a siguranţei, a fericirii, a ordinii, o lume fără dragoste. O lume în care copiii se lovesc cu capul de şeminee şi aproape că îşi muşcă limba, iar părinţii sunt doar îngrijoraţi. Nu cu inima frântă, nu înnebuniţi, nu disperaţi. Îngrijoraţi.”


Dacă eşti de mult timp pe blogul meu, s-ar putea să şti că am recenzat Delirium de Lauren Oliver (click pe titlu pntru recenzie) acum aproximativ un an, era octombrie al lui 2014 şi am rămas cu gândul că vreau neapărat să citesc continuarea şi atât de intrigată şi încăpăţânată am fost că şi acum, un an mai tâtziu îmi amintesc tot ce s-a întâmplat în primul volum al triologiei.

Încerc să alung amintirea coşmarului meu, gândurile la Alex, gândurile la Hana şi la fosta mea şcoală,

SĂ LE ALUNG, SĂ LE ALUNG, SĂ LE ALUNG

cum m-a învăţat Raven.

Vechea mea viaţă nu mai există. Dar şi vechea Lena e moartă. Am îngropat-o. Am lăsat-o dincolo de gard, în spatele unui zid de fum şi flăcări.

Acum un an, prima carte mi s-a părut cea mai bună, eram extrem de sigură că al doilea volum va strica toată percepţia mea asupra triologiei. Credeam că o să-l urăsc din cauza evenimentelor de final, despre care nu voi vorbi aici din cauza motivelor evidente, dar pe care cred că le şti dacă ai citit prima parte, recent sau nu.

Ei bine, s-a dovedit a nu fi chiar aşa cum credeam eu şi iată că, spre surprinderea mea, Pandemonium de Lauren Oliver a fost chiar mai bună decât Delirium! Ştiu, nici eu nu credeam că e posibil, dar se întâmplă, prieteni, se întâmplă.

Totuşi au fost adăugate ceva schimbări în modul de a nara pe care pe mine mă bucură extrem de mult, dar pe mulţi dintre voi este posibil să vă încurce la un moment dat. Este vorba de o dublă perspectivă, tot Lena vorbeşte cu noi, dar romanul este împărţit aleatoriu între trecut şi prezent fiind două linii temporale total diferite. Acum, dacă şti că eşti o persoană cu memorie slabă care nu poate urmări două serii de evenimente, atunci cartea aceasta s-ar putea să nu fie ce mai inspirată alegere pentru tine.

Dacă eşti într-o asemenea situaţie, îţi sugerez să citeşti mai întâi capitolele care se referă la trecut şi apoi pe cele din prezent căci practic nu se leagă între ele, sunt două vieţi total diferite ale aceluiaşi personaj.

Totodată, în capitolele din prezent sunt câteva spoilere care te fac să-ţi dai seama ce s-a întâmplat în trecut. Aşa că dacă nu-ţi place să anticipezi anumite evenimente, ai putea încerca aceeaşi metodă.

Toate ca toate, întorsăturile de situaţie şi evenimentele oarecum încârligate prezentate într-o manieră cu totul unică şi surprinzătoare m-au făcut să citesc 200 de pagini ast-noapte (am stat trează până la 4:30 căci scrisul este destul de mic) şi astăzi am citit restul de 130 de pagini şi am simţit că mor la final!

Iubesc triologia şi tot ce ţine de ea, toată ideea iubirii interzise şi cu siguraţă a meritat lunga aşteptare doar pentru câteva ore cu volumul doi. Am auzit lucruri nu-atât-de-bune despre ultimul volum şi mi-e tare frică să nu mă dezamăgească tocmai la final. Fingers crossed.

De asemenea, pentru cei ce au citit Pandemonium, ce părere aveţi despre finalul cărţii? Aţi anticipat? Eu da! Vorbim în secţiunea pentru comentarii!

Cu acest prilej, aş dori să mulţumesc Librăriei Online Libris care, în urma colaborării, mi-a oferit  Pandemonium de Lauren Oliver . Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.


„Inima e cuibărită lângă o grămăjoară de oase, îngropată lângă un râu îngheţat, care vor ieşi la suprafaţă odată cu dezgheţul de primăvară, un schelet care se va ridica din apă.”

Rămâi zâmbitor,

1343881

5 răspunsuri la „Recenzie Pandemonium de Lauren Oliver”

  1. Avatarul lui Book haul de vară!! |

    […] Delirium, vol II, Pandemonium de Lauren Oliver– Primită pentru recenzie de la Libris. […]

    Apreciază

  2. Avatarul lui Ce am citit vara asta?? |

    […] 20 august 2015: Delirium, vol II, Pandemonium- Lauren Oliver […]

    Apreciază

  3. Avatarul lui Anisia
    Anisia

    Cartea este geniala, nu inteleg sfarsitul.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Va fi eplicat in Recviem presupun.

      Apreciază

  4. Avatarul lui Recenzie Requiem de Lauren Oliver |

    […] Delirium de Lauren Oliver şi Pandemonium de Lauren Oliver . […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum