Categorii
Recenzii

Recenzie #GIRLBOSS de Sophia Amoruso

12080955_882815835134523_1554721631_n

Titlu: #GIRLBOSS

Autor: Sophia Amoruso

Editura: Publica

Anul apariţiei: 2015

Număr de pagini: 224

Disponibilă: Editura Publica

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads

„De ce să nu vezi cât de sus poate zbura zmeul imaginaţiei? Şi de ce să nu-l las să mă poarte şi pe mine spre cer atunci când visele mele încep să devină realitate?”


Mare şoc ar fi să spun acum că tot de pe youtube am auzit de cartea aceasta? Cre’că nu.

#GIRLBOSS include povestea Sophiei Amoruso, dar, în același timp, este infinit mai mare decât ea. Este profund personală, dar și universală. Fiind plină de îndemnuri brute pentru trezirea la realitate („Nu ești un fulg de nea special”), de observații oneste și pătrunzătoare („Eșecul este invenția ta”) și de povești din spatele cortinei despre ascensiunea fulminantă a Nasty Gal, #GIRLBOSS vorbește despre foarte multe lucruri. Dovedește că a avea succes nu are legătură cu popularitatea din liceu sau cu facultatea pe care ai urmat-o (dacă ai făcut o facultate). În schimb, succesul este legat de încredere în instinctele tale și despre felul în care îți asculți intuiția, știind ce reguli să urmezi și pe care să le încalci.

O #GIRLBOSS își ia viața în serios fără să se ia pe ea însăși foarte în serios. Riscă și își asumă responsabilitatea în condițiile impuse de ea. Știe când să atace și când să folosească eschiva. Când să fie serioasă și când să dea frâu liber nebuniei interioare. Așa cum scrie Sophia: „Am trei sfaturi pe care aș vrea să vi le amintiți: Nu vă maturizați niciodată. Nu deveniți plictisitori. Nu deveniți niciodată conformiști. OK? Bine. Atunci hai să facem asta”.

Doar că de data asta am văzut coperta nu la booktuberiţele pe care le urmăresc constant ci la o beauty guru (sau poate au fost două) Kailee McKenzie care este obsedată (la propriu) de brand-ul Nasty Gal. Nici măcar nu auzisem de acest brand până când nu a vorbit ea despre el.

Poveste lungă pe scurt, încă de când am auzit că este vorba despre fondatoarea şi directorul executiv al Nasty Gal şi despre cum a avansat în carieră cu paşi de bebeluş (de la a mânca din gunoaie până la a-ţi cumpăra pantofi de 700$ minimum e cale lungă), am vrut şi eu să aflu reţeta succesului scrisă pe chitanţele de la mall.

Nu mă aşteptam să fie aşa mare lucru, credeam că va fi o poveste plictisitoare despre cum a dat norocul peste ea şi s-a îmbogăţit. End of story. Dar dacă aş fi putut să mă înşel mai mult de atât, porbabil că aş fi făcut-o.

M-a surprins în mod plăcut cât adevăr a fost cuprins între pagini şi câte poveşti inspiraţionale au fost scrise. Nu a fost numai viaţa Sophiei până în acest punct, au fost şi altele strecurate, multe #GIRLBOSS dându-mi sfaturi să nu renunţ niciodată şi să mă deosebesc în mulţime.

Lăsând la o parte modul extrem de ingenios în care este scrisă cartea, m-a făcut cu adevărat să vreau să fac ceva, să-mi doresc cu adevărat să schimb ceva şi să încep de jos de tot ca să ajung cât mai sus. Iar când am ajuns sus, să reuşesc să-mi ţin greutăţile pe umeri cu bărbia sus şi să nu cad. Deoarece cu toţii ştim că să ajungi să însemni ceva e cale lungă, dar să te menţii acolo este chiar mai greu.

Toate ca toate, am avut multe de învăţat şi sfătuiesc orice femeie să citească aceste pagini căci nu îi poate face absolut nici un rău. Am citit-o în câteva ore, nu e grea, nu e imensă, este exact ceea ce îţi trebuie dacă vrei, la rândul tău, să fii o #GIRLBOSS.

12092566_883612848388155_1975270030_n 12048485_883612835054823_2067075871_n


„Nu eşti luată în serios atunci când rogi pe cineva să te ia în serios. Trebuie să fii acolo şi să domini. Aşa că, dacă asta e o lume a bărbaţilor, cui îi pasă? Eu tot mă bucur mult că pot să fiu fată în ea.”

Rămâi zâmbitor!

1343881

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s