Categorii
Recenzii

Recenzie Eve: Răzvrătirea de Anna Carey

12118712_885628311519942_8301463958990483289_n

Titlu: Eve, vol. III, Răzvrătirea

Autor: Anna Carey

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2015

Număr de pagini: 256

Disponibilă: Librăria Online Libris

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads

„În momentul în care începeai să pricepi că nu toţi bărbaţii din exterior sunt aşa de periculoşi pe cât i-au prezentat ele, ce alte bănuieli ţi-ar mai fi trezit? Ce s-ar fi întâmplat dacă găseai un aliat într-unul din ei?”


Dacă nu ai citti deja recenziile primelor două volume, te invit să o faci accesând link-urile disponibile pe titlurile cărţilor.

Eve, vol I, Eve de Anna Carey

Eve, vol II, Sacrificiul de Anna Carey

În spectaculoasa încheiere a epopeii de iubire şi sacrificiu scrisă de Anna Carey, Eve trebuie să aleagă pe cine să abandoneze, pe cine să salveze şi împotriva cui să lupte.

Când şi-a pierdut sufletul-pereche, pe Caleb, Eve a simţit că lumea ei a pierit. Acum, captivă în palat, mireasă şovăielnică şi prinţesă nefericită, Eve simte că întreaga ei viaţă este o minciună.

Tot ce o determină să continue este amintirea lui Caleb… şi revoluţia declanşată de el. Eve plănuieşte să distrugă Noua Americă, începând cu capitala: Oraşul de Nisip. Va izbuti ea oare să clădească o lume nouă, liberă, când va fi chemată să comită actul suprem de răzvrătire – să-l ucidă pe propriul ei tată, regele?

Niciodată nu am înţeles de ce această serie nu este apreciată la adevărata ei valoare. Înţeleg că nu este la fel de populară ca Jocurile foamei sau mai ştiu eu ce, dar e cu mult mai bună decât cele supra-mediatizate.

Sper ca măcar prin intermediul acestui blog să reuşesc să conving cât mai multe persoane să o citească! Primul volum a fost publicat când eu eram în şcoala generală şi abia acum, patru ani mai târziu, a apărut ultimul! Serios, Leda? Serios?

Până anul trecut nu mi-am putut permite să-mi cumpăr cărţile, ca să fiu sinceră chiar uitasem de ele. Le-am văzut pe un grup de schimb/vând cărţi şi mi-am amintit instant că în şcoala generală am fost fascinată de descrierea primului volum şi că mi-ar plăcea să îi dau o şansă. Chiar dacă, în definitiv, nu mai aveam aceeaşi vârstă şi ar fi fost posibil să nu îmi placă.

M-am îndrăgostit iremediabil de modul în care scrie Anna Carey, felul acela în care te ţine pe linia de plutire, în care nu ai timp să te întrebi ce se mai poate întâmpla că îţi şi trânteşte o întorsătură de situaţie de zile mari!

Cred că orice fan distopie sau nu, trebuie să citească seria aceasta! Mai ales femeile. Doamnelor şi domnişoarelor, nu este vorba despre puteri supranaturale, nici despre creaturi nemaiîntâlnite, este vorba doar despre o femeie care luptă şi se sacrifică pentru iubire, pentru o viaţă mai bună şi pentru fericire. Aţi fi surprinse, atât voi cât şi bărbaţii, să aflaţi cât de departe poate ajunge voinţa feminină.

Ne plângem că se scriu cărţi numai cu bărbaţi eroi, dar când apare una cu o femeie care nu are nimic special decât o putere şi o voinţă de fier, o persoană care răneşte oameni la rândul ei, cineva care nu poate să îi salveze pe toţi, care plânge şi suferă ca noi toţi, care râde rar şi care nu poate face vin din apă, alegem să închidem ochii şi să citim despre bărbaţi în continuare.

Nu mai fi reticent în legătură cu Eve de Anna Carey, mai bine te-ai apuca de citit şi vei fi uimit cum o serie ca aceasta îţi poate shcimba viziunea asupra vieţii cum nu te aştepţi.


„Am citit undeva că atunci când îţi este dor de cineva, te transformi în acea persoană, faci anumite lucruri ca să umpli golul lăsat de ea şi să nu te mai simţi singur.”

Recenzia a fost realizată datorită Librăriei Online Libris, care în urma colaborării , mi-a oferit Eve: Răzvrătirea de Anna Carey. Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

Rămâi zâmbitor!

1343881

2 răspunsuri la “Recenzie Eve: Răzvrătirea de Anna Carey”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s