Categorii
Fără categorie Recenzii

Recenzie Elita de Kiera Cass

12803121_948770028539103_2329853416576014232_n

Titlu: Alegerea, vol II, Elita

Autor: Kiera Cass

Editura: Leda

Număr de pagini: 352

Anul apariţiei: 2015

Disponibilă: Librăria Online Libris

5stars

Goodreads

„-E cel mai minunat şi îngrozitor lucru care ţi se poate întâmpla vreodată, a spus ea cu simplitate. Ştii că ai găsit ceva extraordinar şi vrei să ţii de acel ceva pentru totdeauna; dar în fiecare clipă te temi de momentul în care l-ai putea pierde.

Am oftat uşor. Avea dreptate.

Iubirea e o teroare minunată.”


 

Bineînţeles că am recenzat şi primul volum Alegerea de Kiera Cass (click pe titlu pentru recenzie) şi regret că nu am pus mâinile pe volumul doi Elita de Kiera Cass imediat cum a apărut, dar acum sunt atât de încântată că l-am citit încât stau şi mă întreb cât va mai dura până se va publica şi ultimul volum al triologiei, oare?

Alegerea a început cu 35 de fete. Acum, grupul s-a restrâns la şase – Elita, iar competiția pentru a câştiga dragostea prințului Maxon este mai aprigă ca niciodată. Cu cât se apropie America de inima prințului, cu atât mai mult se luptă să descopere ce este cu-adevărat în sufletul ei. Fiecare moment petrecut în compania lui Maxon este ca o poveste frumoasă, plină de romantism răscolitor. Însă de câte ori îşi vede prima dragoste, pe Aspen, este din nou atrasă irezistibil de dorința de a trăi alături de el viața pe care o plănuiseră împreună. În vreme ce ea este sfâșiată între două promisiuni de viitor foarte diferite, restul Elitei va ști exact ce-și dorește, iar America va fi la un pas de a pierde ocazia alegerii. Pe fondul dificilei decizii, rebelii violenți sunt tot mai hotărâți să dea jos monarhia, iar planurile lor pot distruge și ultima șansă a Americii de a se bucura de un final fericit.

Nu prea mă pricep eu să fac recenzii volumelor din serii sau triologii deoarece mi-e frică să nu dau vreun spoiler gigantic cuiva care nu a citit volumul, resprectiv volumele, anterior/are şi care vor doar să vadă dacă seria merită pe de-antregul sau dacă doar prima carte e într-adeţvăr bună de ceva.

Practic, triunghiul amoros este încă prezent, iar balanţa se tot înclină, ba în favoarea lui Maxon, ba în favoarea lui Aspen şi tot aşa cam toată cartea. Eu sunt în echipa lui Maxon pe veci! Adică… nu în fiecare zi o fată săracă primeşte şansa să devină prinţesă .

„-Pur şi simplu, aşa e. Cerul e albastru, soarele străluceşte, Aspen o iubeşte veşnic pe America. Aşa a fost făcută lumea. Serios, Mer, eşti singura fată pe care mi-am dorit-o vreodată. Nu mă pot imagina alături de altcineva.”

În schimb, am fost mult mai atrasă de acest volum deoarece întâmplările sunt divergente şi numeroase. Nu vreau să dau prea multe detalii ca să nu fiu înjurată în comentarii sau în gând pe viitor, dar o să spun decât că acţiunea nu se mai învârte numai în jurul Alegerii. Sunt ale lucruri pe primul plan şi până la final sunt atâtea dezvăluiri uluitoare de-mi bubuia capul şi-mi făceau ochii ca la păcănele.

„-Nu-ţi cer să-mi spui că mă iubeşti. Nu-ţi cer să decizi aşa, dintr-o dată, că vrei să fii prinţesă. Dar trebuie să ştiu dacă-ţi doreşti, măcar, să fii aici.”

Probabil cel mai tare mi-a plăcut că rămase numai şaşse, fetele au început să prindă un oarecare contur. Nu mai erau doar nişte concurente, ci ăncepeai să le cunoşti, să le înţelegi trecutul şi prezentul, să le vezi cum acţioneză sau cum gândesc în anumite situaţii. Am ănceput să le pot diferenţia şi analiza mult mai bine, a fost de parcă s-au individualizat treptat.

Şi pe lângă dezvăluirile despre care vorbeam mai sus, fetele au început să fie supuse la diverse probe pentru a vedea care e cea mai potrivită să poate coroana şi de aici a început să-mi pară şi mie acţiunea verosimilă. Nu mai stăteau în sala doamnelor doar de bibleou, bârfind şi chicotind, însfârşit vedeam şi eu ce ştiu ele să facă.

Toate ca toate, m-a intrigat mult mai mult decât primul volum şi m-a lăsat într-o stare de agitaţie pentru că nu am continuarea şi-mi vine să urlu numai să citesc şi volumul trei! Dar până atunci…

Rămâi zâmbitor!

1343881


 

„-Dacă mă gândesc bine, eşti ingura constantă. Ştiu că, dacă totul se dă peste cap, tu vei fi aici, în exact acelaşi loc. Când lucrurile o iau razna, dragostea mea pentru tine e forţată să se retragă în plan secund, dar ştiu că e mereu acolo. Are sens ce spun?”

Recenzia a fost realizată datorită Librăriei Online Libris care ,în urma colaborării , mi-a oferit Elita de Kiera Cass. Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s