fără titlu

Titlu: Tronul de cleştar

Autor: Sarah J. Maas

Anul apariţiei: 2013

Editura: RAO

Număr de pagini: 512

Disponibilă: Librăria Online Libris

5stars

Goodreads

O INIMĂ DE GHEAŢĂ.
O VOINŢĂ DE FIER.
FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU ASASINA.
  FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU CELAENA SARDOTHIEN.
FRUMOASĂ. UCIGĂTOARE. CU UN DESTIN MĂREŢ.


De unde altundeva să fii aflat despre Tronul de cleştar de Sarah J. Maas decât de pe toate canalele de booktube şi toate blogurile posibile şi imposibile? Da, este o carte super apreciată peste tot şi în final, m-am lăsat convinsă să văd şi eu care-i faza cu hype-ul ăsta în jurul seriei cu pricina. Gândurile mele, mai jos, în recenzie.

În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte – luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?

Recent, am citit şi Elias şi Spioana Cărturarilor de Sabaa Tahir şi am asociat personajele principale de acolo cu cele de aici, mi-a reamintit de tăria lor pentru a continua lupta, de optimism şi curaj (chiar nesăbuit, dacă-mi pot permite) şi de faptul că una dintre cele mai mari virtuţi este să nu te laşi învins sub nici o circumstanţă.

Acestea fiind spuse, m-a atras cel mai tare ideea unui personaj principal asasin, dar femeie, iar asta a fost tot ce am ştiut din capul locului. Nimic despre acţiune, despre subiect sau chiar despre construcţia lumii distopice. Habar n-aveam. Oarbă ca de obicei.

„-Gărzile nu sunt de niciun folos în bibliotecă. O, cât de tare se înşela! Bibliotecile erau pline de idei, probabil cele mai periculoase şi mai puternice dintre toate armele.”

Într-un mod mai precis, m-a intrigat cât de inteligentă poate fi Celaena. Doamne, încep să cred că ea gândeşte prea mult pentru propriul său bine! Şi mintea ei, mi s-a părut extraordinar să pot vedea cum gândeşte un asasin adevărat. Adică, pe bune, la fiecare pas, orice obiect devine o armă, orice persoană devine o victimă sau o ţintă sigură, după caz. Pur şi simplu, fascinant!

Nu mai ştiu ce să mai spun, m-am pierdut în zecile de sentimente emanate de paginile acestea. Aş putea continua la nesfârşit, dar nu vreau să dau prea multe detalii, nu vreau să plictisesc, vreau să intrig. Da, exact aşa. Regret că am aşteptat atât pentru a intra în poveste, acum simt că nu mă mai pot opri. Tânjesc după mai mult. Înţeleg toată agitaţia acum.

În altă ordine de idei, cred că acesta este genul de carte pe care trebuie să-l citeşti singur, trebuie să-ţi formezi propria ta părere, dar te asigur că este aproape imposibil să fie una proastă. Uită-te la mine, nu mă atrage în mod special ficţiunea şi iată-mă înnebunită după ea acum. Go with the flow!


„Şi zicem despre bărbaţi că nu pot gândi cu creierul! Cel puţin bărbaţii sunt sinceri în legătură cu asta.”

Rămâi zâmbitor!

1343881

Recenzia a fost realizată datorită Librăriei Online Libris care ,în urma colaborării , mi-a oferit Tronul de cleştar de Sarah J. Maas. Pe site-ul Libris, puteţi găsi cărţi online în engleză şi/sau română ce aparţin unor edituri cunoscute din diverse domenii.

3 răspunsuri la „Recenzie Tronul de cleştar de Sarah J. Maas”

  1. Avatarul lui gabriela_romanceofpages

    Daca ti-a placut primul volum, inseamna ca al doilea iti va placea si mai mult. Eu pot spune ca primul volum nu m-a dat pe spate, insa al doilea cu siguranta da. Sunt deja la al treilea volum si simt ca nu ma pot opri. Seria este superba si devine mai buna de la volum la volum.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Abia aștept să le citesc pe următoarele!

      Apreciază

  2. Avatarul lui selisteansimina

    Interesant ! Poate voi citi și eu cartea. 🙂

    http://siminastatusuri.blogspot.ro/

    Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum