Categorii
Fără categorie

Recenzie Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle de Stuart Turton

Titlu: Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle

Autor: Stuart Turton

Editura: RAO

Anul apariției: 2018 (2020 în România)

Număr de pagini: 496

Goodreads

„Cât de rătăcit ar trebui să fii ca să lași diavolul să te conducă acasă? Atât de rătăcit, decid. Precis atât de rătăcit.”

Am citit acest titlu acum ceva timp și asta în limba engleză, deci mă scuzați dacă traducerile din citatele extrase de mine nu sunt exact ca cele de la editură, asta ca să începem cu un mic disclaimer. Ca de obicei, eu te sfătuiesc să nu citești descrierea sau să nu te avânți prea tare în ea deoarece această acțiune este de descoperit de unul singur, bineînțeles doar parcurgând-o. Totuși, dacă ai o personalitate care TREBUIE să știe, atunci îți las ajutoare aici dedesubt.

„Sunt ca un om din purgatoriu, orb in fata pacatelor care m-au izgonit aici.”
Conacul Blackheath, o cladire somptuoasa, dar la limita paraginii, este locul in care are loc un al mascat. Invitatii sunt membrii de vaza ai societatii (ofiteri, bancheri, medici etc.), care se strang pentru a rememora un eveniment tragic – moartea tanarului Hardcastle, fiul lordului Peter si al lui lady Helena Hardcastle. O moarte tragica intrerupe petrecerea, insa nu ii pune capat. Este vorba despre tanara Evelyn Hardcastle. De fapt, aceasta nu va muri o singura data. Atat timp cat Aiden Bishop, personajul principal, nu rezolva misterul mortii sale, scena decesului se va repeta neincetat, seara de seara.

Pentru mine lectura aceasta a fost exact ce îmi trebuia ca să ies dintr-un reading slump îngrozitor. Mi-a fost și mie recomandată și având în vedere că nu am mai postat nimic de câțiva ani, am cam rămas în urmă cu recenziile. Drept urmare, am selectat titlurile care m-au impresionat cel mai mult în perioada cât nu am mai fost prezentă aici și vor ajunge la tine binișor, într-o ordine absolut aleatorie.

Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle m-a ținut cu sufletul la gură cum nu mai reușise de mult timp o carte să facă. Deși din descriere poate părea o acțiune statornică, cu aceeași zi care se repetă la nesfârșit, vei afla rapid și sigur că lucrurile sunt mult mai complicate de atât. Tu vei deveni ușurel un detectiv care nu înțelege ce se petrece sau cine minte și oricât de tare te-ai strădui, Evelyn moare de fiecare dată.

Pregătește-te să îți pui sute de întrebări, chiar dacă la unele din ele vei afla răspunsul, nu o să fii sigur că era cel pe care îl căutai. Sau poate că ai greșit întrebarea? Ups, s-a întâmplat din nou să te aducă în impas.

O să fie o călătorie frustrantă și frumoasă în același timp, iar răbdarea o să îți fie testată și curiozitatea răsplătită pe măsură! Chiar te-aș ruga să îmi spui în comentarii dacă tu ai reușit să dezlegi misterul, eu una recunosc că nu am reușit.

„Ei bine, cum altfel ai putea numi o a doua șansă? mă întreabă ea. Nu îți place de bărbatul care erai odată, foarte bine, fii altcineva. Nu te oprește nimic, cel puțin nu de-aici înainte. Cum am mai spus, te invidiez. Noi restul suntem condamnați la a trăi cu greșelile noastre.”

Rămâi zâmbitor,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s