Categorii
Fără categorie

Recenzie Verity de Coleen Hoover

Titlu: Verity

Autor: Coleen Hoover

Editura: Epica

Anul apariției: 2018 (2019 în România)

Număr de pagini: 336

Goodreads

„Nu eram eroică. Nu eram nici simplă. Eram dificilă. Un puzzle emoțional sfidător care nu voia să fie rezolvat. Ceea ce era în regulă. Nu aveam chef să fiu rezolvată.”

Cu riscul de a mă repeta, am citit Verity în engleză pe Kindle, de aceea citatele vor fi puțin diferite având în vedere că le traduc singură, dar te asigur că sensul nu se pierde. Las mai jos descrierea pentru doritori:

Lowen este o scriitoare debutanta, cu mari dificultati financiare. De aceea, cand Jeremy, sotul celebrei autoare Verity Crawford, ii propune sa completeze seria de romane pe care sotia lui, grav vatamata intr-un accident, nu mai este capabila s-o duca la bun sfarsit, Lowen nu poate sa refuze oferta. Astfel, ajunge la resedinta Crawford, cu intentia de a sta cateva zile – atat cat sa caute prin haoticul birou al lui Verity orice notite si posibile schite de care ar avea nevoie ca sa inceapa sa scrie urmatoarele romane. Dar cu cat petrece mai mult timp impreuna cu Jeremy, cu atat mai putin se grabeste sa plece.

In biroul sotiei, Lowen gaseste un manuscris ascuns. O autobiografie continand marturii ingrozitoare, inclusiv adevarul din spatele evenimentelor care le-au distrus familia. Adevar care, daca i-ar ajunge la cunostinta lui Jeremy, l-ar zdrobi complet pe tatal deja indurerat. Lowen decide sa pastreze secretul despre manuscris, ingaduindu-i lui Jeremy sa continue sa creada ca Verity este nevinovata. Insa pe masura ce sentimentele lui Lowen pentru tatal si sotul devotat se adancesc, ea incepe sa se intrebe daca a nu-i dezvalui si lui ce-a aflat este in interesul ei.

Această carte prin definiție e făcută să îți împrăștie măruntaiele pe podea. Pe tot parcursul lecturii nu am făcut decât să mă gândesc și răzgândesc și să gândesc din nou.

Narațiunea este atât de frumos și neted scrisă încât fix atunci când crezi că ai găsit soluția, îți mai dă o piesă din puzzle căreia pur și simplu nu îi poți găsi locul. E de-a dreptul fascinant cum îți poți pune atâtea întrebări și totuși să nu ai nici măcar o fărâmă de răspuns.

Dacă îmi amintesc bine, cred că am citit-o în două zile pentru că eram mult prea curioasă să aflu deznodământul. Am stat în continuu cu sufletul la gură și recunosc că m-am îndoit din ce în ce mai mult de capacitățile mele de detectiv haha.

Recomand acest titlu oricui îi place un mister bine construit, dar și ceva mai mult romantism pe alocuri. Deoarece acțiunea se învârte mai mult în jurul unei povești de dragoste sau a unui oarece triunghi amoros în care nu este prea clar ce se petrece. Nu vreau să intru în detalii pentru că știi că eu încurajez întâlnirile pe nevăzute cu cărțile, acolo unde este cazul.

„Aceste cuvinte or să devină parte din tine, parte din intuiția ta și o să fii rănit din cauza lor. Chiar și-așa… chiar și în urma avertismentului meu generos, o să continui să ingerezi cuvintele mele, pentru că ăsta ești tu. Uman. Curios. Deci, mergi în continuare.”

Rămâi zâmbitor,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s