Categorii
SuperBlog

Recenzie – Tehnocultura

Salut, oameni frumoși ai internetului!

Iarăși eu, scriind pe ultima sută de metri un articol pentru competiția SuperBlog 2022!

De ce așa de târziu, într-o vineri seara, te-ai putea întreba… Ei bine, acum că a început frigul, nu prea mai tind să ies din casă nici măcar în weekend. Să spunem că a început hibernarea.

Nu știu despre tine, dar eu una nu prea sunt genul care să ascult radio. Chiar aveam o conversație cu iubitul meu astăzi și-mi spunea cât de mult îi îmbunătățește lui ziua matinalul de la radio, zicea că nu contează ce post, cam toate matinalele sunt supermișto.

Eu nu prea mă împac cu radioul, în schimb sunt fiartă pe podcasturi. Ascult atât americane, recunosc, ale youtuberițelor pe care le urmăresc încă din 2012, când am descoperit YouTube-ul, cât și românești. În general, îmi plac cele de vorbărie la întâmplare și cele de crime misterioase. Îmi place să am ceva pe fundal cât lucrez.

Astăzi vin către tine cu o recomandare de Podcast numit Tehnocultura care m-au provocat să le recenzez un episod.

Dacă nu ești nou la mine pe blog – dacă ești, bună! – atunci știi că eu recenzez cărți, uneori și filme, cam de 8 ani. Dar niciodată nu mi-a trecut prin cap să recenzez un Podcast.

Așadar, am ales la întâmplare să ascult episodul Somn ușor la muncă. Nu știu de ce am gravitat către acest episod, cred că m-a atras titlul pentru că l-am ales azi-dimineață când dormeam pe mine ca într-o dimineață obișnuită de vineri.

Îmi place că băieții încep cu știrile din tehnologie, deși nu înțeleg eu mare lucru din chestiile de hardware și inginerii, băi ei explică lucrurile de chiar mă fac să am senzația că am înțeles. Sau chiar am înțeles? Vom afla în episodul următor!

Ce mi s-a părut foarte interesant este că pe lângă faptul că e vorba despre tehnologie, Manuel Chetă și Vlad Bănică au o discuție super-degajată și se simte așa ca o conversație între doi prieteni, decât ceva plictisitor cu multă informație. De exemplu, în acest episod vorbesc despre laptopuri, despre cum s-au adaptat la ele, despre cât le ține bateria cumva atunci vs acum. Așadar, pe lângă informațiile necesare să înțelegi despre știri și ce-mai-e-nou, mai adaugă și o tușă personală care sincer, mă impresionează.

Ca să ne înțelegem, eu sunt o simplă fată. Mi-am cumpărat un laptop pentru că era rosegold. Habar nu am nimic despre tehnologie sau despre memorie, gaming, procesoare, etc. Dar așa o conversație degajată despre viitorul tehnologiei, chiar e foarte ușor de urmărit și sincer, mă fac supercurioasă legat de ce ar mai putea apărea pe piață

Spoiler alert: ebike, cât de cool e asta? eu nici nu știam că există și aflu că-s deja la generația 3?! Trebuie să mai ies din casă.

Ating și un subiect sensibil, războiul de la granița Europei. Dar bineînțeles, într-un mod tech. Este vorba despre tehnologia folosită în luptă, superioritatea din punct de vedere a tehnologiei pe care o folosesc, drone, etc. Mi-a fost extrem de interesant să aflu chestii de interior despre cum s-a adaptat un război vremurilor noastre. Mi-a plăcut sintagma „rușii pierd date ca apa prin sită”. Practic, ucrainenii au furat date din Rusia și le-au publicat pe internet. Go, Ukraine, go!

Toate ca toate, nu m-am așteptat deloc să-mi placă acest Podcast. O pun cu mâna pe inimă că am crezut că nici n-o să-l ascult pe tot, că o să mă plictisesc teribil și nu o să înțeleg nimic și oh, vai, ce pierdere de timp. Cred că d-aia am tras de timp până azi dimineață. Dar spun cu toată sinceritatea că mi-a depășit așteptările! Poate că n-oi înțelege eu chiar totul, dar zău că băieții explică ca pentru proști (în speță, cazul de față).

Te provoc să asculți și tu un episod, să te întorci aici și să-mi spui cum ți s-a părut!

Rămâi zâmbitor,

Publicitate

2 răspunsuri la “Recenzie – Tehnocultura”

Mersi de articol. Mă bucură că ți-a plăcut podcastul. Strângem feedback și învățăm cât de des putem ca să facem podcastul mai accesibil pentru toată lumea. Asta înseamnă că învățăm inclusiv dicție ori cum să avem un ritm ceva mai alert și să nu avem timpi morți în episoade. Peste o altă sută de episoade vei vedea o diferență clară. Sau fă comparația cu episodul 1 și vei vedea că multe lucruri s-au schimbat 😀

Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s