11095536_804614612954646_1777903024_n

Titlu: Intimidare

Autor: Penelope Douglas

Editura: Epica

Nr de pagini:362

An apariţie: 2011

Disponibilă: Librăria Online Libris, Elefant.ro, Editura Epica

Goodreads.

images (1)

Ce-i drept, nu m-am interesat niciodată în mod special de „Intimidare” de Penelope Douglas, dar o oferea cineva la schimb pe un grup de Facebook şi m-am decis să fac schimbul. Puţin ştiam eu cât de mult am să urăsc această carte după ce voi fi terminat cu ea.

Numele meu este Tate. Totuși, el nu îmi spune așa. Nici măcar nu i-ar trece prin cap să mi se adreseze atât de familiar, asta în cazul în care mi s-ar adresa cât de cât. Nu, abia dacă îmi vorbește.

Dar nici nu mă lasă în pace.

Cândva, am fost cei mai buni prieteni, după care a început să se lege de mine și a decis că scopul lui este să îmi ruineze viața. Am fost umilită, exclusă și bârfită în toți anii de liceu. Cu cât trecea timpul, cu atât mai chinuitoare deveneau farsele și zvonurile puse la cale de el, și deja mi se făcuse lehamite să mă tot feresc din calea lui. Am plecat chiar în Franța pentru un an de zile, ca să îl evit.

Doar că, acum, m-am săturat să mă mai ascund și nici de-a naibii nu îl voi lăsa să-mi distrugă ultimul an de liceu. Poate că el nu s-a schimbat, dar eu am făcut-o. Este timpul să ripostez.

Nu mai am de gând să-l las să-și bată joc de mine.

Aşa cum probabil că ţi-ai dat seama deja, această recenzie va fi una negativă şi am de gând să spun încă de la începutul începuturilor că eu conştientizez că acesta este un roman fictiv, doar că pe mine nu m-a atras în nici un fel, mai ales din cauza faptului că nu a avut nici măcar un strop de verosimilitate.

De felul meu, analizez lucruri tot timpul. Sesizez atunci când în C.S.I. unul dintre „detectivi” a atins dovezile fără mănuşi sau atunci când sunt erori chiar logice prin alte filme. Şi cum îmi este mie felul, am analizat şi romanul „Intimidare” şi am ajuns la concluzia că este sub orice critică.

În primul rând, niciodată un băiat nu ar fi răspândit zvonuri absurde despre fata pe care o iubeşte doar ca să nu fie invitată în oraş de alţi băieţi. Băieţilor de liceu nu le pasă atât de mult în realitate. Şi dacă le pasă, tac din gură sau fac ceva, dar nu aşa de stupid.

În al doilea rând, atunci când eşti bătut cu cureaua, nu îţi rămân urme de bici pe spate. (se explică de la sine)

În al treilea rând, nu eşti îndrăgostită de tipul care ţi-a „distrus” primii doi ani de liceu. Pentru Tate este aşa o traumă imensă că au fost câteva zvonuri despre ea încât are impresia că mai rău de atât nu poate fi. Atunci când ea simte asta faţă de o persoană pe care „o urăşte” , nu se poate îndrăgosti şi iubi din suflet cu artificii şi goluri în stomac. Eu consider că este imposibil uman să ai sentimente atât de contradictorii pentru un singur bărbat.

În al patrulea rând. Nu cred că o fată este în stare de o violenţă fizică aşa cum e în stare personajul nostru principal. În roman, dă un pumn unui tip şi-i sparge nasul. Adică, serios? Băieţii abia dacă-şi sparg nasul din trei pumni zdraveni. Nu zic că nu i-a dat sângele, dar spart nu putea fi. Apoi e asaltată într-o încercare de „viol” şi mititica scapă singură şi îl pune la pamânt pe tip. Bineînţeles.

În al cincelea rând, la scenele de „dragoste” 18+, spune că îşi dă totul jos şi apoi zice că iarăşi i-a desfăcut sutienul după ce abia îl desfăcuse acum 3 pagini. Îi mai dezbraci de 10 ori sau şi tu eşti virgină şi nu şti cum stă treaba, Penelope?

În al şaselea rând, virgină fiind, prima dată nu îţi va plăcea deloc. Repet ce am spus mai sus.

Nu în ultimul rând, căci lista poate continua, nu consider că e aşa o traumă de zile mari să te vorbească lumea pe la spate. Lumea e rea şi va fi întotdeauna. Termină cu problemele de „copilă” şi relaxează-te. Viaţa nu e numai roz cu volănaşe.

I-am acordat 2 stele pentru că mi-au plăcut fix 2 replici şi tind să fiu destul de indulgentă cu stelele acordate.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

25 de răspunsuri la „Adevărul despre „intimidarea” Penelopei Douglas”

  1. Avatarul lui ioanam17

    Am cateva lucruri de spus despre recenzia ta si s-ar putea sa nu iti placa, nu vreau sa ne certam, e doar parerea mea proprie. Sa stii ca este posibil sa ai sentimente atat de contradictorii pentru un singur barbat, nu poti stii tu ce se afla in inima fiecarei femei. Si ba da, poti fii indragostita de tipul care ti-a ‘distrus’ primii doi ani de liceu, fiindca dragostea nu dispare doar fiindca un baiat te uraste sau si-a batut joc de tine, nu poti sa iti impui sa nu il mai iubesti. Oh, si nu toate fetele care sunt virgine au reactii neplacute dupa ce o fac prima data, sunt fete carora le place si fete carora nu, asta depinde de la caz la caz, deci mi se pare aiurea afirmatia ta.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Nu te supara ca te intreb, e personal si poti alege sa nu imi raspunzi, dar cati ani ai? 🙂

      Apreciază

      1. Avatarul lui ioanas14
        ioanas14

        16 🙂

        Apreciază

      2. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Mai ai multe de învățat. 🙂

        Apreciază

      3. Avatarul lui ioanas14
        ioanas14

        asta nu inseamna ca nu e adevarat ce am zis

        Apreciază

      4. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Să ști că nu prea e. O să-ți schimbi gândirea după 18 ani. Așa ca tine ziceam și eu înainte și mi-a fost dovedit că era aiurea din partea mea. Acum tu o să o ții sus și tare că ai dreptate, dar vei vedea mai târziu cum e cu iubirea și/sau cu relațiile sexuale. (Asta dacă nu ști deja a doua parte)

        Apreciază

      5. Avatarul lui ioanas14
        ioanas14

        Nu te contrazic, e posibil sa ai dreptate, inca nu am de unde sa stiu. Oricum, o seara buna si multa bafta in continuare cu blogul, e foarte dragut :)!

        Apreciază

      6. Avatarul lui Andreea Păunescu

        Mulțumesc dulce, noapte bună :*

        Apreciază

  2. Avatarul lui faithsbooks

    Pare aşa stupidă din ce ai descris-o tu, am mai auzit părerea asta înainte şi nu doar o dată. Mă decid să evit cartea asta. Oricum, am alt gen de lucruri în topul wishlist-ului meu. 🙂
    Mulțumim pentru recenzie şi îmi pare rău că a trebuit să fie negativă şi că nu ți-a plăcut cartea! Ştiu cât de îngrozitor e să ştii că ai pierdut timpul pe care îl putea investi într-o carte mai bună.
    Noapte bună, Andreea. :*

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Ai mare dreptate! Mi-am dorit atat de mult sa-mi placa, dar iata ca m-a impresionat…negativ.
      Noapte buna! :*

      Apreciat de 1 persoană

  3. Avatarul lui Alexandra

    Nu vreau să te superi, dar din punctul meu de vedere, ai înşirat unele motive eronate care nu sunt chiar okay.
    În primul ţi-ai degradat sexul (feminin), ceea ce este chiar foarte trist ţinând cont de societatea în care trăim. Majoritatea bărbaţilor sunt deja misogini, iar tu fiind de acord cu faptul că o femeie este mult prea slabă ca să poată lovi un bărbat eşte ruşinos. Poate o fi vina mea că sunt o feministă încăpăţânată dar pur şi simplu nu înţeleg cum poţi să fii de acord cu asta. O femeie este în stare să spargă nasul unui bărbat, crede-mă. Probabil nu ai avut experienţa necesară şi personal nu te crezi în stare să loveşti un bărbat, dar acesta nu e un motiv ca să faci de râs o întreagă populaţie de femei care sunt mai mult decât capabile să pună pe jos un bărbat. Să fie de înţeles că nu vorbesc despre mine şi nici nu mă cred cea mai puternică sau incredibilă femeie, doar îmi exprim punctul de vedere. Să te uiţi la acest videoclip şi poate înţelegi cât de importante şi incredibile sunt femeile: https://www.facebook.com/Meetville/videos/994871383908830/?pnref=story
    În al doilea rând, nu mereu doare la primul contact sexual. Depinde de la femeie la femeie. Pentru unele este o durere de nedescris. Altele sunt învăluite de o plăcere intensă şi se simt minunat. Chiar nu poţi să generalizezi pe baza experienţelor tale sau din auzite.
    În concluzie, chiar nu vreau să te superi, dar sper să înţelegi că nu e tocmai normal ce ai zis tu pe acolo. Nici mie nu mi-a plăcut cartea dar aş fi putut enumerat motive mai okay. Cum ar fi faptul că Tate n-are respect de sine şi revine la un tip care şi-a bătut joc de ea atâta timp. Sau cum Tate vorbea urât de orice fată care se aproapia de Jared, cu toate că-l „ura”. Doar faptul că înjura efectiv orice fată şi râdea de ea că era prea grasă sau prea slabă e oribil. Sau faptul că autoarea a construit-o pe Tate o fată dorită de toţi băieţii, doar ca să moară de ciudă Jared. Doar Tate în general e o problemă imensă în această carte.
    Eu îţi doresc succes în continuare dar te rog să găseşti nişte motive mai plauzibile.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Eu vorbeam strict de Tate cand am zis de faza cu pumnul. Sti si tu daca ai citit cartea ca era slabuta si nu putea decat sa alerge. Nu cred ca era fizic posibil pentru ea sa sparga nasul cuiva dintr-un singur pumn.
      De asemenea, tot daca ai citit cartea, ea a zis ca o durut-o, dar durerea a disparut miraculos cand el s-a adancit mai tare, ceea ce este anatomic imposibil deoarece i-a fortat si mai mult clitorisul si a impins inauntru o rana abia deschisa, practic. 🙂 Si eu sunt feminista si stiu de ce suntem noi in stare, doar spun ca o fata cu constructia ei nu ar fi putut sa faca asa ceva.

      Apreciază

  4. Avatarul lui nothanks
    nothanks

    ok. nu am citit cartea dar totusi iti inteleg unele puncte de vedere, cele care sunt veridice. poti avea sentimente contradictorii pentru un barbat, chiar daca ti.a distrus primii doi ani de liceu (cea mai mare drama, bineinteles). oamenii trec peste chestii + se schimba. daca ar fi fost exclusiv vorba de dragoste, da, nu ar fi fost ok, dar din cate stiu eu sentimentele contradictorii se bat cap in cap, asta nu inseamna ca l.a iertat si ca e ca noua, tocmai subliniaza greselile lui si resentimentele fetei.
    prima experienta sexuala nu inseamna neaparat deschiderea portilor iadului, cu siguranta, nu este nici cea mai placuta experienta, difera de organism.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      În carte ea este îndrăgostită până peste cap în timp ce el face toate măgăriile care o rănesc pe ea (deși nu ar trebui) mai dramatic decât moartea propriei mame. Și ea zice că s-a eliberat și a avut orgasm prima data ceea ce este aproape imposibil, mai ales la vârsta fragedă la care se află.

      Apreciază

  5. Avatarul lui claire kashnikov
    claire kashnikov

    Eu nu-mi dau seama cum ai putea avea asteptari de la o asemenea carte. Am citit in ultimul timp doua recenzii negative de-ale tale: asta si cea la Tuturor baietilor pe care i-am iubit si ma intreb de ce mai citesti astfel de carti..

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Pe cartea asta scria că e 18+ și am crezut că este pentru femei inteligente. Mi-am irosit timpul, aparent.

      Apreciază

  6. Avatarul lui Recenzie „Cerul e pretutindeni” de Jandy Nelson |

    […] intrigă, doar că până acum nu am avut atât de mult ocazia să le şi citesc. Am lecturit numai „Intimidare” de Penelope Douglas (click pe titlu pentru recenzie) aşa că am fost destul de sceptică să mai citesc şi altceva […]

    Apreciază

  7. Avatarul lui 2015 Reading Challenge PART II + Anunţarea câştigătorului concursului |

    […] ¤O carte a cărei acţiuni se petrece în liceu: Intimidare- Penelope Douglas […]

    Apreciază

  8. Avatarul lui FantasyDreamer

    In ciuda afirmatiilor criticilor precedenti, mie personal observatiile tale mi se par unele pertinente raportate la veridicitatea de care alte carti pot da dovada. Intr-adevar, unele greseli tehnice prezentate in carte pot fi omise, insa scenariul si ideea de ansamblu a fost prost redirectinata inca de la inceput.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Poate fi „mie impersonal”? Mă îndoiesc.

      Apreciază

      1. Avatarul lui FantasyDreamer

        De ce nu?…poate numai pentru a stiliza o expresie deja consacrata care are o evidenta nuanta pleonastica. „Mie impersonal”-imi pace.

        Apreciază

      2. Avatarul lui Andreea Păunescu

        „Mie” este în sine un pronume personal. Nu poate fi folosit într-o adresare impersonală

        Apreciază

      3. Avatarul lui FantasyDreamer

        Ceea ce sustii este teoretic corect. Insa expresia este intr-atat de utilizata incat a devenit irelevant sa indulcesti pilula. Dar,se poate observa, ca in ceea ce priveste exprimarea esti destul de scrupuloasa, deci ma voi conforma. Mie p̶e̶r̶s̶o̶n̶a̶l̶ imi place.

        Apreciază

  9. Avatarul lui wanhedandreea

    In cea mai mare parte sunt de acord cu tine, speram foarte mult de la aceasta carte, insa n-am fost deloc impresionata. Ma asteptam la mult mai mult de la ea, de la pveste in sine lasand erorile pe care le-ai mentionat si tu anterior. Multe persoane mi-au spus ca e cartea lor prefera si asta m-a facut sa cred ca este o carte minunata care te face sa traiesti odata cu personajul. In fine, ma bucur ca mai sunt persoane care rezoneaza cu mine.

    Apreciază

    1. Avatarul lui Andreea Păunescu

      Sunt de părere ca opinia in legătura cu o carte citită va fi mereu subiectiva, nu vreau sa fiu haterita, dar aleg sa îmi exprim ideile in mod liber pe platforma mea. Ma bucura faptul ca și tu îmi împărtășești părerile! ☺️

      Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum