Te-ai simţit vreodată atât de trist încât nu ai mai putut să respiri ? Ai plâns vreodată la 3 dimineaţa,strângându-ţi stomacul şi suspinând în pernă ca să nu îţi trezeşti părinţii ? Te-ai gândit vreodată „Nu mai pot continua. Renunţ.” ?

Indiferent ce problemă ai avut tu,chiar dacă a fost fie o despărţire prea greu de suportat sau moartea unei persoane dragi sau orice altceva ce ţi s-a părut de neînvins în acel moment,te felicit! Şti de ce? Pentru că încă respiri. Pentru că ai găsit curajul să învingi suferinţa. Pentru că te-ai ridicat de pe jos,ţi-ai şters lacrimile şi ai mers mai departe. Eşti un supravieţuitor şi meriţi o medalie!

Însă,sunt unii oameni care nu au reuşit să ajungă până unde ai ajuns tu. De ce să îi numim „slabi” sau „egoişti” ? Este oare egoist să renunţi sau să fi forţat să trăieşti intr-o lume care te face nefericit? De ce ne uităm tot timpularge (1)l peste umăr? De ce mereu plecăm urechea la bârfe ? Să îţi spun un secret : bârfele îşi pierd elementul de noutate atunci când sunt despre tine,nu le mai asculta. Şi de ce toţi simţim nevoia să îi judecăm pe cei din jur ? La modul „a pus pe facebook o poză cu decolteu,asta-i o târfă!” sau „Doamne,câte tatuaje are! Sigur a fost la pârnaie pentru că a omorât 10 oameni cu o drujbă.” . Desigur , mai sunt şi cele clasice „Am auzit de la X că fata lui Y s-a culcat cu a lui Z şi cică ar fi rămas însărcinată şi a avortat … Săraca maică-sa e terminată!” şi e posibil ca asta să nu se fi întâmplat.

Ideea mea de bază este că nu contează cât de adevărate sunt zvonurile,persoana care este bârfită va pune la suflet ,mai ales dacă este nevinovată. Eu sunt tipul de femeie căreia nu i-a păsat niciodată ce spune lumea şi nici nu a stat să asculte despre alţii. Credeţi-mă .am făcut atâtea tâmpenii încât ,după doi ani,lumea încă mai vorbeşte despre asta. Şi ce dacă? 

Ar trebui pur şi simplu să ne oprim! Ar trebui ca pur şi simplu să ne gândim că fiecare face ce vrea cu viaţa lui. E treaba mea cu cine mă culc şi al cui copil îl car. E treaba mea câte tatuaje îmi fac,este corpul meu! E treaba mea cu cine mă încurc,pe unde umblu şi ce fac. Este alegerea mea să fiu drogată,alcoolică,fumătoare. În final,toate lucrurile astea mă afectează pe mine. Desigur,persoanele din jurul meu ,familia şi prietenii,pot fi victime colaterale,iar în acest caz,apropiaţii au tot dreptul să îţi dea sfaturi. Dar nu văd cum e treaba Doamnei Marica şi celorlalte respectabile doamne din faţa blocului să comenteze la ce oră am intrat eu în casă aseară.

Oamenii suferă tot mai des din cauza bârfelor,bâtâilor de joc sau „gurii lumii” ca să folosesc modul popular. Şi eu nu o să opresc asta şi nimeni nu o va face niciodată! Lumea este rea şi va fi întotdeauna! Dar dacă şi tu vrei să faci o schimbare,alătură-te mie! Vreau să arăt lumii,prin acest blog,şi prin câte mijloace pot,că lumea nu este un loc atât de rău dacă îţi schimbi viziunea asupra ei. De câte suiciduri mai este nevoie ca oamenii să-şi dea seama că ce spun şi ce fac chiar îi afectează pe cei din jur? Noi învinuim societatea,dar într-adevăr,noi suntem societatea! Haide-ţi să ne uităm în oglindă şi să facem o schimbare!

P.S : Această postare este pentru toţi cei care adorm plâgând în fiecare seară. Este pentru toţi cei care se înfometează sau cei care se forţează să vomite după ce au mâncat. Este pentru toţi cei care simt că renunţă. Este pentru toţi cei bârfiţi şi judecaţi. Este pentru toţi cei care au fost suficient de puternici încât să lupte până astăzi,dar şi pentru toţi cei care nu mai sunt printre noi.

11 răspunsuri la „S.O.S ! Şi tu poţi salva o viaţă !”

  1. Avatarul lui 1990vic
    1990vic

    Si eu am trecut prin momente de genul. Nu stiu daca lucrurile sunt mai bune sau pur si simplu m-am obisnuit cu momentele negre, incat nu ma mai afecteaza asa de tare…

    Apreciază

    1. Avatarul lui andreeapaunescu

      Bănuiesc că senzația aceea că ceva rău o să ți se întâmple… ne obișnuim,trecem peste,supraviețuim. Este uman

      Apreciat de 1 persoană

  2. Avatarul lui ioanawb
    ioanawb

    Pff, si eu am trecut prin destule momente de genul…problema e ca cei care sufera sunt buni si iubitori si au invatat deja lucrurile care fac rau cuiva, Tanti Lenuta de la Caraclau care probabil are cea mai monotona viata, n-a suferit si asa a fost educata de mica – sa judece oamenii dupa aspect – nu va intelege ce e bine sau ce e rau mai exact. Si nu numai Tanti Lenuta, dar toate oitele care nu au idee ce inseamna defapt sa fi diferit, sa faci greseli, sa faci alegeri.

    Apreciază

    1. Avatarul lui andreeapaunescu

      Asa e,din pacate. Timpurile s-au schimbat si nici parintii nu par sa inteleaga asta. Noi suntem o generatie diferita. Pe vremea lor nimeni nu facea nimic din cauza ca „ii rade lumea” ,dar noi am ales sa traim,sa experimentam,sa simtim viata. Probabil ca noi vom fi cea mai exigenta generatie de parinti,pentru ca stim prin ce am trecut noi in adolescenta si nu vrem asta pentru copiii nostri.

      Apreciază

  3. Avatarul lui Lavinia

    Este atat de adevarat tot ce ai spus…din pacate. Mi-a ramas in minte un pasaj pe care chiar o sa mi-l notez si sper sa imi ramana in minte mereu: „Te felicit! Stii de ce? Pentru ca inca respiri. Pentru ca ai gasit curajul sa invingi suferinta. Pentru ca te-ai ridicat de pe jos, ti-ai sters lacrimile si ai mers mai departe. Esti un supravietuitor si meriti o medalie! „

    Apreciază

    1. Avatarul lui andreeapaunescu
  4. Avatarul lui Crisego

    Uite, in principal sunt de acord cu tine. Sunt, insa, pasaje cu care nu sunt de acord – faptul ca esti sau nu fumatoare, bautoare sau drogata, de exemplu, nu este doar treaba ta, strict… Vorbind la o scara mai larga, treaba asta ii poate afecta si pe cei din jur. Bautura si drogurile ne pot impinge la fapte regretabile, necugetate, iar tutunul „nostru” ii poate imbolnavi si pe cei din jur. Desigur, noi suntem cei care facem propriile alegeri si nu trebuie sa ne judece nimeni, caci nimeni nu este sfant. Dar, si noi trebuie sa avem o anumita masura. Oricum, prejudecatile sunt peste tot, din pacate…. Mai ales in randul celor batrani, care nu vad decat conspiratii tineresti in jurul lor – tineretul din ziua de azi… Si tocmai cei batrani sunt cei care te-njura in RATB si iti dau cu cotul ca sa plonjeze (la propriu) pe un scaun liber…

    Apreciază

    1. Avatarul lui andreeapaunescu

      Da,dar persoanele mentionate mai sus de tine nu au ajuns asa din proprie initiativa. Unele sunt impinse de anturaj,dar multe sunt pur si simplu in pragul disperarii. Cauta o cale sa aline o anumita durere sufleteasca si devine o dependenta greu de stapanit.

      Apreciază

      1. Avatarul lui Crisego

        Asa este. Am incercat sa ma refer insa doar la partea cu alegerile noastre, daca sunt doar treaba noastra sau nu 🙂 Ai dreptate, anturajul ne ridica, dar uneori ne da si cu capul de ciment…

        Apreciază

      2. Avatarul lui andreeapaunescu

        That is life,you know…

        Apreciază

      3. Avatarul lui Crisego

        True…

        Apreciază

Lasă un comentariu

Sunt Andreea

Bun venit în colțișorul meu de internet dedicat cărților.

Să ne împrietenim:

Urmărește-mă pe Vinted

Ce citesc acum