Să fim serioşi, cu toţii avem acel rieten care citeşte prea mult încât deja ai impresia că le-a citit pe toate şi nu ai ce să-i cumperi. Cu toţii avem acel prieten care crede că ar muri de plictiseală dacă ar citi o carte, dar vrei să-i arăţi că lectura este frumoasă. Cu toţii avem acea prietenă care citeşte doar romanele pe care le învaţă la şcoală pentru că este o tocilară. Cu toţii avem fel şi fel de prieteni, iar astăzi am să îţi arăt cum îl poţi multţumi pe fiecare în parte!
Acest prieten nu are nevoie de flori şi ciocolată, are nevoie de o carte bună. Ceva care să îi provoace imaginaţia şi să îl îndemne să treacă peste limitele sale şi peste orice alteceva.
Lui îi trebuie „Hoţul de cărţi” de Markus Zusak (află mai multe din recenzie dând click aici) deoarece trebuie să aibă inima cât un purice pe parcursul lecturii. El ştie deja ce e bine şi ce nu, ce îi place, cunoaşte autorii, cunoaşte felurile de a scrie. Are nevoie de ceva care să îl facă să continue să citească şi să nu se oprească. Iar la final să fie şi fericit şi trist că a terminat romanul, iar tu vei deveni probabil cel mai bun prieten al lui pe veci!
Bineînţeles că are nevoie de puţină atingere a lui John Green din când în când.
Ei nu-i pasă de războaie şi de morţi, cum nu-i pasă de vampiri sau de alte creaturi supranaturale. Ea vede doar inimioare şi fluturaşi şi praful iubirii răspândit peste tot în jurul iubitului ei.
Tu trebuie să îi oferi ceva care spune „iubeşti atât de mult încât cred că ar trebui să citeşti asta..” şi o vei lăsa cu gura căscată. Toate fetele au auzit de acest roman, toate fetele au văzut ecranizarea, dar puţine au şansa să citească printre rânduri fiorul iubirii creat în romanul „Sub aceeaşi stea” de John Green.
#Prietenul căruia nu îi place să citească
Şi prietenul tău spune că mai bine ar traversa râul cu un băţ sau că mai degrabă şi-ar înfige ace în ochi decât să citească? Şi el spune că nu este capabil să ţină firul şi că după 2-3 pagini se plictiseşte şi lasă cartea? Şi el susţine că a încercat de multe ori să citească,dar pur şi simplu nu a reuşit?
Ei bine, dă-i „Jurnalul unui adolescent timid” de S. Chbosky şi îţi promit că va vedea cititul cu totul altfel. Este scris în aşa manieră încât pare că te uiţi la un film. Ba chiar mai bine, este scris de parcă vorbeşte fix un adolescent. Personal, i-am împrumutat acest roman unei prietene care nu citeşte şi după ce că l-a terminat într-o zi, mi-a mai şi cerut altul! Mda, face minuni. Dacă vrei să afli mai multe, click aici pentru recenzie.
Ce lucru mai bun de făcut atunci când suferi decât să citeşti? Să intri în pielea personajului şi să uiţi de problemele tale. Nu am să mint, asta fac eu. Aşa alin eu orice dureri. Doar citind pot uita unde mă aflu şi cine sunt şi pot trăi o mie de vieţi o dată. Nu este asta minunat?
Probabil că la început prietena ta va avea o reacţie de genul „Crezi că am eu chef să stau să lecturez când sunt aşa supărată?”, dar nu te întrista. Spune-i doar să încerce povestea lui Soni şi îi promit eu că se va simţi mult mai bine după aceea. Va învăţa o mie de lucruri, la fel cum am făcut şi eu. Pentru a citi recenzia „Soni” de Andrei Ruse, click aici.
Haideţi să apreciem pentru o secundă faptul că „Amurg” de Stephanie Meyer a fost primul roman care ne-a condus pe toţi spre lumea vampirismului. Dacă nu ar fi fost acest start pentru un nou „trend” în lumea librăriilor,dar şi a cinmatografiilor, nu ar mai fi existat acum, cel puţin nu atât de populare, seriale şi cărţi precum „Jurnalele Vampirilor” „True Blood” sau mai ştiu eu ce.
.Mie mi-a plăcut extrem de mult primul roman din serie,recunosc că m-a prins şi nu am de ce să te mint. Nu înţeleg de ce este atât de criticat, probabil din cauza filmului, dar este un roman excelent şi îl recomand pentru toţi „vampiriştii”!
#Pentru prietena amatoare de seriale TV
Nimic mai bun decât „Micuţele Mincinoase” de Sarah Shepard.
De ce? Pentru că dacă te uiţi la serial, asta te face să fii cât de puţin curios despre cum ar fi cărţile. Pentru că te intrigă într-un fel sau altul să compari în mintea ta cele două.
Venind de la prieten la prieten, pentru că te consider prietenul meu, îţi spun sincer că întotdeauna filmul este mai prost realizat decât cartea. Va fi un gest frumos, plus sigur că v fi curioasă să o citească imediat.
Ştiu că eu aş fi.
Dacă te-am putut ajuta cu sfaturile mele, apasă LIKE şi spune-mi în secţiunea pentru comentarii care crezi că este cel mai bun cadou pentru prietenul tău!
Rămâi zâmbitor!
Pe data viitoare!