Categorii
Recenzii

Recenzie „Provocarea” de Simona Stoica (vol 1 şi 2)

11164127_808544292561678_139362102_n

Tilu: Seria Rephelimii, Cartea întâi, Vol I,  Provocarea

Seria Rephelimii, Cartea a doua, Vol II, Provocarea

Autor: Simona Stoica

Număr de pagini/ Vol I: 336

Număr de pagini/ Vol II:424

Editura: Herg Benet

Anul apariţiei:2014

Disponibilă : Librăria Online LibrisVol I/ Vol II), Editura Herg BenetVol IVol II/ Pachet), Elefant.roVol I/ Vol II)

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads/ Vol I

Goodreads/ Vol II

În primul şi în primul rând, vreau să zic că am ales, cei drept la îndrumarea autoarei, dar nu numai, să includ ambele volume „Provocarea” de Simona Stoica într-o singură recenzie. Probabil că te întrebi acum „De ce mama mă-sii ai face asta, Andreea, din moment ce volumele sunt evident separate?” Este foarte simplu, drag cititor. Am avut şansa de a mă împrieteni cu autoarea, Simona, încă dinainte să îi fi citit măcar cărţile şi am aflat de la ea că original, „Provocarea” era menită să fie un singur volum, şi anume primul volum al Seriei Rephelimii, dar editura a decis că este mai înţelept să separe acest volum frumos şi întreg în două cărţi separate. Câtă dreptate au avut nu aş şti să mă pronunţ, dar ce îţi pot spune cu certitudine este că atunci când ai terminat de citit primul volum, nu numai că vei vrea să îl apuci imediat pe următorul, vei tânji după acele pagini.

În străvechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini conduși și instruiți de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declanșarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. Însă când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner și cine e răspunzator pentru crimele săvârșite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să își accepte moștenirea și să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunțe și ar face orice ca să salveze Havenul. Îi va câștiga încrederea, o va minți și o va seduce pentru a-și îndeplini misiunea.

Cam asta ar fi ceea ce afli dacă citeşti descrierea volumui I de pe net. Ei bine, eu sunt aici ca să-ţi zic că sunt mult mai multe lucruri bizare şi aventuri decât poţi să citeşti printre rândurile de mai sus. Tot ce pot să spun la momentul actual fără să dai vreun spoil (să fim serioşi, nimeni nu vrea să vadă spoilere în recenzii) este să o citeşti cu mare încredere.

Probabil ai dat un search pe Google cu „Recenzie Provocarea de Simona Stoica” şi te-a trimis aici, acum ai îndoilei, cauţi păreri, te documentezi dacă merită/ nu merită, dacă e suficient de bună, dacă e genul tău. Răspunsul meu este că da! Nu are nevoie să fie genul tău, pentru că te face să îţi placă acest gen. Şi dacă te întrebi dacă e suficient de bună, lasă-mă să-ţi spun doar atât: atunci când o carte îţi ia inima şi se joacă cu ea, îţi face sentimentele puternice, te face curajos odată cu personajul principal şi simţi că ai uitat de lumea întreagă, că nu mai şti cum te cheamă şi de unde vi, este ea suficient de bună pentru tine? Şi dacă încă ai dubii legate de cât de mult merită să îţi ocupi timpul cu ea, nu îţi ocupa timpul preţios. Volumele astea merită iubire şi siguranţă, trebuie să te relaxezi şi să îmbrăţisezi porvocarea. Dacă tu o vezi ca pe o ocupare a timpului, atunci te rog frumos să apeşi butonul de exit căci nu eşti binevenit pe blogul meu.

11079632_791060904310017_8502066763725208450_nNu ştiu ce alte adăugiri să mai fac, doar că m-a surprins în mod plăcut. Ţin minte că vedeam mereu stoc epuizat şi mna, româncă şi eu, voiam ce au toţi că na, văd că le place. Puţin am ştiut eu la acel moment că nu avea numai să-mi placă, aveam să devin parte din ceva mult mai măreţ, de provocare în sine. Şi rămân veşnic recunoscătoare Simonei pentru autograf (aşa ca să mă laud, sâc sâc!) şi pentru cărţi. Şi o spun sincer că atât eu, cât şi ceilalţi provocaţi, aşteptăm cartea a doua din Seria Rephelimii.

Succes Simona, eşti inspiraţia unei naţiuni care uitat ce este literatura română!

Mereu cu drag,

1343881

3 răspunsuri la “Recenzie „Provocarea” de Simona Stoica (vol 1 şi 2)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s