Categorii
Recenzii

Recenzie Ultimul avanpost, vol II: Vânătoarea de Lavinia Călina

11778201_847795191969921_285329240_n

Vânătoarea a început!

Titlu: Ultimul avanpost, vol II: Vânătoarea

Autor: Lavinia Călina

Editura: Herg Benet

Anul apariţiei: 2015

Număr de pagini:

Disponibilă: Editura Herg Benet

Five-star-feedback-on-oDesk

Goodreads

„Dacă ne-am opri o clipă şi am asculta, am realiza că mai sunt mulţi cei care împărtăşesc aceleaşi sentimente, au aceleaşi idealuri şi luptă pentru aceeaşi cauză.”


După cum ştiţi deja, am făcut recenzia primului volum din Ultimul avanpost de Lavinia Călina (click pe titlu pentru recenzie), dar dacă nu ai citit deja volumul întâi, serios acum, ce faci cu viaţa ta? Cred Sunt sigură că Lavinia este nu numai o prietenă dragă mie, dar şi autoarea mea româncă preferată. Să mă laud iarăşi că am autograf? Ba bine că nu!

11707483_842361875846586_4849498709168956318_n

Pentru fosta prinţesă Diane, viaţa a luat o întorsătură neaşteptată. Ajunsă la Avanpost şi implicată activ în misiuni aproape imposibile pentru oricine altcineva, dar nu şi pentru Subiecţi, ea află că diferenţele dintre persoanele care conduc grupul de rebeli şi cei din structura despotică a Regatului României par să nu fie atât de mari. Dezamagită de Eva, liderul E.S.C.U., şi având alături câţiva prieteni devotaţi, Diane este hotărâtă să îşi urmeze propriile obiective: aflarea adevărului despre experimentele genetice la care a fost supusă în copilărie şi răzbunarea faţă de Alex, fostul ei soţ şi unul dintre moştenitorii la tron.

O poveste de dragoste dramatică, intrigi de palat ale unor minţi diabolice, decizii radicale. Poate Diane să supravieţuiască celei mai importante încercări, reîntoarcerea la ceea ce părea de mult timp uitat?

Nu ştiu dacă mai are rost acum să mai îndrug despre cât de tare mi-a plăcut deoarece majoritatea ştiţi deja că am citit-o în câteva ore şi că nu m-am mai putut sătura. Vă spun doar că a meritat aşteptarea, cu siguranţă va merita şi atunci când va apărea cel de-al treilea volum.

Una peste alta, probabil că citeşti această recenzie pentru că nu eşti sigur dacă să dai sau nu 30 lei pe acest roman şi eu îţi spun să închizi această pagină dacă te simţi aşa.

De ce? Păi pentru că pe Divergent ai dat banii ăştia şi Ultimul avanpost este mult mai bunăă!

În primul rând, este ciudat de familiară pentru că sunt denumirile tale româneşti şi ţinutul tău şi recunoşti anumite lucruri şi locuri şi ai aşa o idee despre unde vine aia şi aia pe hartă.

În al doilea rând, felul Laviniei de a scrie l-ar face să citească şi pe unul care nu ştie să citească. Deoarece e frumos şi impecabil şi zbori printre pagini!

Eu nu aş rata o carte de-a Laviniei nici dacă m-ar trăsni fulgerul în cap şi aş uita cum mă cheamă!

Plus de asta, Ultimul avanpost este probabil cel mai bun roman distopic care mi-a fost dat să-l citesc de ceva timp în coace. Adică, serios. Nu vreau să povestesc chiar atât de multe căci evident este o continuare şi nu vreau să distrug evenimentele din prima parte sau să dau vreun spoil accidental, totuşi du-te şi citeşte cartea!

M-am apucat să o citesc ast-noapte, rămăsesem pe la pagina 80 şi tot citind citind zic „încă un capitol şi gata” şi tot citind citind m-am trezesc că era ceasul 5 şi eu citeam ultima pagină.

O lectură pur şi simplu fascinantă care te rpinde şi nu-ţi mai dă drumul! Plus că se întâmplă aşa nişte lucruri care-ţi dau lumea peste cap! Eu am ajuns să visez azi de dimineaţă că eram subiect la Centru şi făceam misiuni. (Nu glumesc, a fost şmecher. Lavinia, dacă citeşti asta, mulţumesc! Nu m-am simţit niciodată mai vie decât în visul ăla!)

Ei, toate ca toate, eu zic că nu e deloc pierdere de vreme să o citeşti, mai ales dacă-ţi place ceva acţiune şi întorsături de situaţie şi încă puţină iubire şi sex pe ici pe colo, câte ceva din fiecare. Ar fi păcat să se treacă un scris aşa frumos cu vederea!


 „-Nimeni nu face nimic pe gratis, păpuşă. […] Toată lumea e pliă de curve, iar curvele nu lucrează decât pe bani.”

Rămâi zâmbitor,

1343881

4 răspunsuri la “Recenzie Ultimul avanpost, vol II: Vânătoarea de Lavinia Călina”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s