Categorii
Recenzii

Recenzie „Eve” de Anna Carey🇺🇸📖

eveTitlu:Eve

Autor:Anna Carey

Anul apariţiei:2011

Editura:Leda

Disponibilă la reducere în: Librăria Libris

Am început să plâng, ştiind într-un final adevărul: dragostea era singurul adversar al morţii, singurul lucru îndeajuns de puternic să lupte cu prinsoarea disperată a acesteia.

Când am început să citesc romanul „Eve” de Anna Carey am crezut că nu o să-mi placă deloc şi că mi se va părea stupid tocmai din cauză că avusese atâtea recenzii negative. Totuşi mă simţeam intrigată să îl citesc deoarece arăta ca ceva ce nu am mai citit până acum. M-am apucat să o citesc undeva prin decembrie şi, ca să fiu complet sinceră, m-a lăsat mască. Înainte să spun părerea mea despincând firul în patru, aş vrea mai întâi să te pun şi pe tine în temă referitor la subiectul tratat de roman:

În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.

Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă, Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.

EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE RPIMUL ROMAN DINTR-O NOUĂ TRIOLOGIE CAPTIVANTĂ CU O EROINĂ DE NEUITAT.

Am plâns şi am înjurat cam pe parcursul întregului roman deoarece am avut impresia că acţiunea este bazată doar pe evenimentele din seria „toate mi se întâmplă numai mie”. Apoi, am fost mult prea înlănţuită de firul poveştii încât nu am mai putut să o mai las dn mână. Nu mai aveam control. De aceea imediat cum am terminat romanul acesta, m-am apucat de citit, inevitabil, a doua parte. (like dacă vrei recenzia celei de-a doua părţi) Şi uite aşa, fără să-mi dau seama cum şi când -căci am terminat ambele cărţi în 3 zile- am ajuns să iubesc personajul şi lumea în care trăieşte.

Mi-a plăcut, în mod special, că am avut multe de învăţat din ce am citit, adică nu a fost doar un roman din acela în care totul este doar S.F. cu nenumărate creaturi ciudate şi mai ştiu eu ce pericole la fiecare pas. În sălbăticia în care Eve a fost nevoită să trăiască erau pericole, dar erau unele adevărate cu care oricare dintre noi ar putea avea de-a face în zilele noastre. Iar felul autoarei de a relata este pur şi simplu impecabil. Te face să ţii şirul întâmplărilor şi să citeşti 100 de pagini simţind că ai citit doar timp de 3 minute. A fost superb, nu aş putea regreta nici o secundă că l-am citit!

Porţile Oraşului se vor deschide şi se vor închide în urma mea, o altă cuşcă.

Cuşcă după cuşcă după cuşcă.

Rămâi zâmbitor!

Pe data viitoare!

1343881

7 răspunsuri la “Recenzie „Eve” de Anna Carey🇺🇸📖”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s